Потврђена оптужница Хаџићу и Радељашу

Кантонални суд Сарајево потврдио је оптужницу против Еседа Радељаша, Јасмине Хоро, Неџада Капетановића, Јусуфа Чаушевића и Дамира Хаџића, потврдили су у Суду.

Босна и Херцеговина 27.12.2016 | 18:16
Потврђена оптужница Хаџићу и Радељашу
Они се, како су раније навели из Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, терете да су злоупотребом службеног положаја незаконито провели поступак додјеле земљишта Радељашу. Потом су незаконито провели поступак за утврђивање висине накнаде за одузимање земљишта које је Радељашу раније додијељено.

Хаџић, бивши начелник Општине Нови Град, се терети да је Радељашу незаконито омугућио исплату више од милион марака из буџета Општине за земљиште, које је он 2006. године платио Општини 51.340 КМ.

Уз оптужницу је Тужилаштво затражило продужење притвора Радељашу због опасности од понављања дјела, а за Хаџића и Хоро због бојазни да би могли утицати на свједоке и прикривати доказе. Одлуку о приједлогу Тужилаштва, како су појаснили у Суду, накнадно ће донијети Вијеће Кантоналног суда.

Радељаша оптужница терети за овјеравање неистинитог садржаја, подстрекивање на злоупотребу положаја, прање новца и давање дара, а остале за злоупотребу положаја или овлаштења, док се Хоро терети и за прање новца, преноси БИРН.

(БИРН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Овп је смијесно

27.12.2016 17:28

Ста це бити у вези са земљистем пољоривредне сколе у Бањалуци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фгрт

28.12.2016 03:42

Колико је земљиста незаконито мјењато и књизено по Српској сам бог зна.

Name

Мистер Радељаш

27.12.2016 19:04

Једина директна конкуренција Мајкићки и Марковићки је чувени федералац Есед Радељаш. Боже сачувај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоп тур

27.12.2016 20:32

Свима је јасно да Хадзиц није сам у овој прици....Да се на овај нацин финансирају странке.

ОДГОВОРИТЕ