Potvrđena optužnica Hadžiću i Radeljašu

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Eseda Radeljaša, Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića, Jusufa Čauševića i Damira Hadžića, potvrdili su u Sudu.

Bosna i Hercegovina 27.12.2016 | 18:16
Potvrđena optužnica Hadžiću i Radeljašu
Oni se, kako su ranije naveli iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, terete da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Radeljašu. Potom su nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Hadžić, bivši načelnik Opštine Novi Grad, se tereti da je Radeljašu nezakonito omugućio isplatu više od milion maraka iz budžeta Opštine za zemljište, koje je on 2006. godine platio Opštini 51.340 KM.

Uz optužnicu je Tužilaštvo zatražilo produženje pritvora Radeljašu zbog opasnosti od ponavljanja djela, a za Hadžića i Horo zbog bojazni da bi mogli uticati na svjedoke i prikrivati dokaze. Odluku o prijedlogu Tužilaštva, kako su pojasnili u Sudu, naknadno će donijeti Vijeće Kantonalnog suda.

Radeljaša optužnica tereti za ovjeravanje neistinitog sadržaja, podstrekivanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, dok se Horo tereti i za pranje novca, prenosi BIRN.

(BIRN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ovp je smijesno

27.12.2016 18:28

Sta ce biti u vezi sa zemljistem poljorivredne skole u Banjaluci!

ODGOVORITE
Name

Fgrt

28.12.2016 04:42

Koliko je zemljista nezakonito mjenjato i knjizeno po Srpskoj sam bog zna.

Name

Mister Radeljaš

27.12.2016 20:04

Jedina direktna konkurencija Majkićki i Markovićki je čuveni federalac Esed Radeljaš. Bože sačuvaj...

ODGOVORITE
Name

Gop tur

27.12.2016 21:32

Svima je jasno da Hadzic nije sam u ovoj prici....Da se na ovaj nacin finansiraju stranke.

ODGOVORITE