Бијељина стратешки важна за регион

Снажна Бијељина значи и снажну Републику Српску и стабилну Босну и Херцеговину – рекао је данас након састанка са представницима управе града Бијељина, предсједавајући Предсједништва БиХ, Младен Иванић.

Република Српска 27.12.2016 | 17:12
Бијељина стратешки важна за регион
Иванић се раније данас састао и са премијером Србије, Александром Вучићем, који је рекао да ће бити пружена сва подршка отварању источног дијела Републике Српске, а тиме и Босне и Херцеговине, према Србији. Пренио је и поруку премијера Србије, који је нагласио да је побољшање односа између Срба и Бошњака, услов стабилности на Балкану.

"Премијер Србије јасно је рекао да је услов стабилности на Балкану побољшање односа између Срба и Бошњака. Евидентно је да ће ово бити политички приступ који ће Србија имати у наредном периоду, мјесецима и годинама које долазе", рекао је Иванић.

Предсједавајући Председништва БиХ, Младен Иванић, у Бијељину је дошао са поруком из Београда, о томе да су добри односи са БиХ, стратешки интерес Србије.

Иванић је рекао, да је један од кључних стратешких интереса Србије, пројекат изградње ауто-пута који би Бијељину требао да отвори према Београду, као и пројекат повезивања Сарајева са Београдом.



Са представницима управе града Бијељина, Иванић је разговарао и о, како је рекао, правно веома компликованом питању бијељинске касарне, нагласивши да је локација на којој се налази касарна, пресудна за даљи урбани развој града.

"Ако јој желимо помоћи да се и даље развија, онда се ово питање мора правно ријешити у кратком року", рекао је Иванић и нагласио да Бијељина и убудуће може рачунати на подршку Савјета министара и Предсједништва БиХ.

Прије овог састанка, Иванић је присуствао и пријему за представнике друштвено политичког живота града.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

војкан

27.12.2016 17:53

мицо и бук промет би бас добро знали да искористе висак простора у касарни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букацевиц

27.12.2016 19:12

Славни Србин - Мицо Мициц. Од Бијељине до Дрвара, о сваком се Мицо стара. А семберска вила клице - Мицицу градонацелнице. Зови Мицицу, само зови, ми смо твоји соколови

ОДГОВОРИТЕ