Bijeljina strateški važna za region

Snažna Bijeljina znači i snažnu Republiku Srpsku i stabilnu Bosnu i Hercegovinu – rekao je danas nakon sastanka sa predstavnicima uprave grada Bijeljina, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić.

Republika Srpska 27.12.2016 | 17:12
Bijeljina strateški važna za region
Ivanić se ranije danas sastao i sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, koji je rekao da će biti pružena sva podrška otvaranju istočnog dijela Republike Srpske, a time i Bosne i Hercegovine, prema Srbiji. Prenio je i poruku premijera Srbije, koji je naglasio da je poboljšanje odnosa između Srba i Bošnjaka, uslov stabilnosti na Balkanu.

"Premijer Srbije jasno je rekao da je uslov stabilnosti na Balkanu poboljšanje odnosa između Srba i Bošnjaka. Evidentno je da će ovo biti politički pristup koji će Srbija imati u narednom periodu, mjesecima i godinama koje dolaze", rekao je Ivanić.

Predsjedavajući Predsedništva BiH, Mladen Ivanić, u Bijeljinu je došao sa porukom iz Beograda, o tome da su dobri odnosi sa BiH, strateški interes Srbije.

Ivanić je rekao, da je jedan od ključnih strateških interesa Srbije, projekat izgradnje auto-puta koji bi Bijeljinu trebao da otvori prema Beogradu, kao i projekat povezivanja Sarajeva sa Beogradom.



Sa predstavnicima uprave grada Bijeljina, Ivanić je razgovarao i o, kako je rekao, pravno veoma komplikovanom pitanju bijeljinske kasarne, naglasivši da je lokacija na kojoj se nalazi kasarna, presudna za dalji urbani razvoj grada.

"Ako joj želimo pomoći da se i dalje razvija, onda se ovo pitanje mora pravno riješiti u kratkom roku", rekao je Ivanić i naglasio da Bijeljina i ubuduće može računati na podršku Savjeta ministara i Predsjedništva BiH.

Prije ovog sastanka, Ivanić je prisustvao i prijemu za predstavnike društveno političkog života grada.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vojkan

27.12.2016 17:53

mico i buk promet bi bas dobro znali da iskoriste visak prostora u kasarni.

ODGOVORITE
Name

Bukacevic

27.12.2016 19:12

Slavni Srbin - Mico Micic. Od Bijeljine do Drvara, o svakom se Mico stara. A semberska vila klice - Micicu gradonacelnice. Zovi Micicu, samo zovi, mi smo tvoji sokolovi

ODGOVORITE