Мариновић напустио Зрињски!

Актулени шампион БиХ на званичној Фацебоок страници објавио да је договорен споразумни раскид сарадње са досадашњим шефом стручног штаба Винком Мариновићем.

Фудбал 27.12.2016 | 16:00
Мариновић напустио Зрињски!
Шампион Босне и Херцеговине Зрињски из Мостара изненада је остао без шефа стручног штаба, јер је са трофејним стручњаком Винком Мариновићем договорен споразумни раскид уговора.

То је мостарски клуб потврдио на својој званичној Фацебоок страници.

"ХШК Зрињски службено потврђује да је прихватио приједлог шефа стручног штаба Винка Мариновића за споразумним раскидом сарадње. Уважавајући жељу тренера Мариновића, наш клуб се најискреније захваљује досадашњем шефу струке на сарадњи, преданости и коректности, јер су протекле двије године биле изузетно успјешне за ХШК Зрињски", наводи се у саопштењу.

Разлог овакве одлуке није објављен. Након раскида сарадње, огласио се и сам Мариновић.

"Желим се искрено захвалити Зрињском на указаном повјерењу, јер сам у раној фази тренерске каријере добио прилику водити клуб с највишим амбицијама. На томе ће људима који воде Зрињски бити заувијек захвалан. Велика хвала и мојим сарадницима из стручног штаба, комплетној радној заједници, као и свим играчима с којима сам сарађивао, јер сви они имају једнаке заслуге за одличне резултате који су иза нас. Наравно, велико хвала и навијачима који су нам увијек били велика подршка. Свима њима, а највише Зрињском желим пуно среће и успјеха у будућности", преноси Мариновићеву изјаву службена страница "племића".

Из клуба је најављено да ће име новог тренера бити познато у наредних неколико дана.

Мариновић је са Зрињским прошле године освојио шампионску титулу и изборио пласман у квалификације за Лигу шампиона, а у текућој сезони био је на добром путу да поново прошлогодишњи успјех.

Мостарци су први дио сезоне у Премијер лиги БиХ окончали на првом мјесту 38 бодова, четири више од другопласираног Сарајева.

Мариновић је у Зрињски стигао 25. марта прошле године из бањалучког Борца. Екипу са стадиона "Под Бијелим бријегом" водио је на 70 утакмица, у којима је остварио учинак од 42 побједе, 20 ремија и осам пораза.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар