Marinović napustio Zrinjski!

Aktuleni šampion BiH na zvaničnoj Facebook stranici objavio da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Vinkom Marinovićem.

Fudbal 27.12.2016 | 16:00
Marinović napustio Zrinjski!
Šampion Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara iznenada je ostao bez šefa stručnog štaba, jer je sa trofejnim stručnjakom Vinkom Marinovićem dogovoren sporazumni raskid ugovora.

To je mostarski klub potvrdio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

"HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je prihvatio prijedlog šefa stručnog štaba Vinka Marinovića za sporazumnim raskidom saradnje. Uvažavajući želju trenera Marinovića, naš klub se najiskrenije zahvaljuje dosadašnjem šefu struke na saradnji, predanosti i korektnosti, jer su protekle dvije godine bile izuzetno uspješne za HŠK Zrinjski", navodi se u saopštenju.

Razlog ovakve odluke nije objavljen. Nakon raskida saradnje, oglasio se i sam Marinović.

"Želim se iskreno zahvaliti Zrinjskom na ukazanom povjerenju, jer sam u ranoj fazi trenerske karijere dobio priliku voditi klub s najvišim ambicijama. Na tome će ljudima koji vode Zrinjski biti zauvijek zahvalan. Velika hvala i mojim saradnicima iz stručnog štaba, kompletnoj radnoj zajednici, kao i svim igračima s kojima sam sarađivao, jer svi oni imaju jednake zasluge za odlične rezultate koji su iza nas. Naravno, veliko hvala i navijačima koji su nam uvijek bili velika podrška. Svima njima, a najviše Zrinjskom želim puno sreće i uspjeha u budućnosti", prenosi Marinovićevu izjavu službena stranica "plemića".

Iz kluba je najavljeno da će ime novog trenera biti poznato u narednih nekoliko dana.

Marinović je sa Zrinjskim prošle godine osvojio šampionsku titulu i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u tekućoj sezoni bio je na dobrom putu da ponovo prošlogodišnji uspjeh.

Mostarci su prvi dio sezone u Premijer ligi BiH okončali na prvom mjestu 38 bodova, četiri više od drugoplasiranog Sarajeva.

Marinović je u Zrinjski stigao 25. marta prošle godine iz banjalučkog Borca. Ekipu sa stadiona "Pod Bijelim brijegom" vodio je na 70 utakmica, u kojima je ostvario učinak od 42 pobjede, 20 remija i osam poraza.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar