Крвави Божић у Чикагу: 12 убијених

Божићни викенд у Чикагу ове године био је рекордан по броју рањавања из ватреног оружја - 40 особа је упуцано, од чега је 12 преминуло, пише “Индекс”.

Свијет 27.12.2016 | 13:55
Крвави Божић у Чикагу: 12 убијених
Како наводе, пуцњаве су почеле на Бадње вече инцидентом у ком су убијена два припадника банди, а завршиле су се великом пуцњавом на Божић у којој су два припадника банди убијена, а пет их је рањено.

Чикаго је већ неко време под лупом због повећања насиља у граду, а из локалне полиције су изјавили да је узрок највећег броја окршај банди.

Уз 40 рањених полиција је током божићног викенда запленила и 45 пиштоља, што је такође већи број од уобичајеног.

Током 2016. године дошло је до великог пораста насиља у граду, како пише “Чикаго трибјун” у августу ове године је у том граду дошло до 78 убистава, што је највећи број од 1997. године. Почињено је више убистава него у Њујорку или Лос Анђелесу.

Осим тога, бројке показују да је до 1. децембра у Чикагу убијено преко 700 особа, што 2016. чини рекордно насилном у том граду, а забележен је и пораст од 58% у броју убистава и 48% у броју пуцњава.

Из полиција Чикага у вези са убиствима током божићног викенда наводе да напредују у решавању неколико случајева и да је до већине насиља дошло у местима која имају велику прошлост окршаја банди.

Извор: Индеx.хе
Фото: ГеттyИмагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Амерканац

27.12.2016 14:12

Ја зивим у Цицагу нико те не дира а ако тразис гузици цеп нацес га зато би волијо да доду балкански мангупи овде били би мањи од макова зрна овде постоји закон кад га ухвате никад му неце пасти на памет да се праве будале

ОДГОВОРИТЕ