Krvavi Božić u Čikagu: 12 ubijenih

Božićni vikend u Čikagu ove godine bio je rekordan po broju ranjavanja iz vatrenog oružja - 40 osoba je upucano, od čega je 12 preminulo, piše “Indeks”.

Svijet 27.12.2016 | 13:55
Krvavi Božić u Čikagu: 12 ubijenih
Kako navode, pucnjave su počele na Badnje veče incidentom u kom su ubijena dva pripadnika bandi, a završile su se velikom pucnjavom na Božić u kojoj su dva pripadnika bandi ubijena, a pet ih je ranjeno.

Čikago je već neko vreme pod lupom zbog povećanja nasilja u gradu, a iz lokalne policije su izjavili da je uzrok najvećeg broja okršaj bandi.

Uz 40 ranjenih policija je tokom božićnog vikenda zaplenila i 45 pištolja, što je takođe veći broj od uobičajenog.

Tokom 2016. godine došlo je do velikog porasta nasilja u gradu, kako piše “Čikago tribjun” u avgustu ove godine je u tom gradu došlo do 78 ubistava, što je najveći broj od 1997. godine. Počinjeno je više ubistava nego u Njujorku ili Los Anđelesu.

Osim toga, brojke pokazuju da je do 1. decembra u Čikagu ubijeno preko 700 osoba, što 2016. čini rekordno nasilnom u tom gradu, a zabeležen je i porast od 58% u broju ubistava i 48% u broju pucnjava.

Iz policija Čikaga u vezi sa ubistvima tokom božićnog vikenda navode da napreduju u rešavanju nekoliko slučajeva i da je do većine nasilja došlo u mestima koja imaju veliku prošlost okršaja bandi.

Izvor: Index.he
Foto: GettyImages

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Amerkanac

27.12.2016 14:12

Ja zivim u Cicagu niko te ne dira a ako trazis guzici cep naces ga zato bi volijo da dodu balkanski mangupi ovde bili bi manji od makova zrna ovde postoji zakon kad ga uhvate nikad mu nece pasti na pamet da se prave budale

ODGOVORITE