'Апокалипса' у САД: Сјевер у леду

Ледена киша, снег и јаки ветрови захватили су северне Велике равнице у САД, због чега су за саобраћај затворени неки делови аутопутева и један аеродром, јавља АП.

Свијет 27.12.2016 | 11:05
'Апокалипса' у САД: Сјевер у леду
Многи делови аутопутева у Јужној и Северној Дакоти су затворени, а издато је и упозорење да се не путује у већем делу Северне Дакоте.

Метеоролошка служба у Бизмарку у Северној Дакоти је саопштила да ће упозорење на снежне олује остати на снази и увече по локалном времену.

Затворен је и међународни аеродром Минот, а биће отказани и летови из Фарга и Бизмарка.

Јаки ветрови довели су до кашњења или одлагања летова на међународном аеродрому Минеаполис.

Како преноси АП, олуја је узроковала и прекиде струје у Небраски, Јужној и Северној Дакоти.

Према локалној служби Јужне Дакоте, око 12.000 домаћинстава је данас било без струје

Део главног аутопута који пролази кроз Северну Дакоту – од Монтане до Џејмстауна, остао је затворен и данас. Затворен је и главни аутопут у Јужној Дакоти од Вајоминга до Чемберлена.

Ватрогасна служба Рапид Ситија послала је специјална возила, први пут ове сезоне, како би помогла возачима чија су кола заглављена у снегу источно од тог града.



Извор: Тањуг
Фото: Том Стромме/Тхе Бисмарцк Трибуне виа АП

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цица

27.12.2016 10:36

Ууу сто сам се наскиро,не знам ста цу.Ајмо фонд за Амере 442 позови ба.Све по заслуги враца онај сто нас гледа одозгор!Заслузили су они много ста па цак и горе од овога.Знам неки це реци па није народ крив за то,јесте,јесте.Па није ни нас народ био крив па су га,убијали,бонбардовали,разбуцали нам дрзаву наметнули рат и јос много тога!И дан данас опет хоце да ратујемо и то све да се понавља,болесници једни.Народе освјесте се.Позз за све нормалне људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСА

27.12.2016 14:09

А како онда објасњавас поплаве у РС и србији

Name

Мл

27.12.2016 14:19

Не треба паницити. Зиме су увијек биле Са снијегом, некад висе некад мање.

ОДГОВОРИТЕ