'Apokalipsa' u SAD: Sjever u ledu

Ledena kiša, sneg i jaki vetrovi zahvatili su severne Velike ravnice u SAD, zbog čega su za saobraćaj zatvoreni neki delovi autoputeva i jedan aerodrom, javlja AP.

Svijet 27.12.2016 | 11:05
'Apokalipsa' u SAD: Sjever u ledu
Mnogi delovi autoputeva u Južnoj i Severnoj Dakoti su zatvoreni, a izdato je i upozorenje da se ne putuje u većem delu Severne Dakote.

Meteorološka služba u Bizmarku u Severnoj Dakoti je saopštila da će upozorenje na snežne oluje ostati na snazi i uveče po lokalnom vremenu.

Zatvoren je i međunarodni aerodrom Minot, a biće otkazani i letovi iz Farga i Bizmarka.

Jaki vetrovi doveli su do kašnjenja ili odlaganja letova na međunarodnom aerodromu Mineapolis.

Kako prenosi AP, oluja je uzrokovala i prekide struje u Nebraski, Južnoj i Severnoj Dakoti.

Prema lokalnoj službi Južne Dakote, oko 12.000 domaćinstava je danas bilo bez struje

Deo glavnog autoputa koji prolazi kroz Severnu Dakotu – od Montane do Džejmstauna, ostao je zatvoren i danas. Zatvoren je i glavni autoput u Južnoj Dakoti od Vajominga do Čemberlena.

Vatrogasna služba Rapid Sitija poslala je specijalna vozila, prvi put ove sezone, kako bi pomogla vozačima čija su kola zaglavljena u snegu istočno od tog grada.



Izvor: Tanjug
Foto: Tom Stromme/The Bismarck Tribune via AP

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cica

27.12.2016 10:36

Uuu sto sam se naskiro,ne znam sta cu.Ajmo fond za Amere 442 pozovi ba.Sve po zaslugi vraca onaj sto nas gleda odozgor!Zasluzili su oni mnogo sta pa cak i gore od ovoga.Znam neki ce reci pa nije narod kriv za to,jeste,jeste.Pa nije ni nas narod bio kriv pa su ga,ubijali,bonbardovali,razbucali nam drzavu nametnuli rat i jos mnogo toga!I dan danas opet hoce da ratujemo i to sve da se ponavlja,bolesnici jedni.Narode osvjeste se.Pozz za sve normalne ljude...

ODGOVORITE
Name

USA

27.12.2016 14:09

A kako onda objasnjavas poplave u RS i srbiji

Name

Ml

27.12.2016 14:19

Ne treba paniciti. Zime su uvijek bile Sa snijegom, nekad vise nekad manje.

ODGOVORITE