ЕУ да се не мијеша у сарадњу са РС!

Предсједник Србије Томислав Николић поручио је у свом годишњем обраћању да Брисел не може да се мијеша у Дејтонски мировни споразум, нити може да инсистира на томе да Србија не сарађује са Републиком Српском, јер је то немогуће.

Србија 26.12.2016 | 22:23
ЕУ да се не мијеша у сарадњу са РС!
"Ако им /Бриселу/ није било довољно то да се ми не мешамо директно, него да чак јавно понекад имамо супротстављене ставове са /предсједником Републике Српске Милорадом/ Додиком, иако смо један народ, онда ја не знам шта више треба да урадимо за њих", рекао је Николић.

Предсједник Србије је подсјетио да су многе потезе, које је повукла Република Српска, он и премијер Србије Александар Вучић у јавности означили као потезе око којих се нису жељели превише изјашњавати пошто је подршка тим потезима била веома ризична, а није је било потребно давати, јер о томе одлучује сама Републике Српска.

Реагујући на информације које се повремено појављују у регионалним медијима да Брисел тражи да се Београд дистанцира од Српске, Николић је указао да је Србија већ раздвојена од Републике Српске ријеком Дрином и међудржавном границом.

"Како то да се дистанцирамо од Републике Српске? нисмо се дистанцирали ни од Федерације БиХ, само што се Федерација од нас понекад дистанцира, а Српска неће никада. у томе је разлика", истакао је Николић.

Он је поручио да је једноставно немогуће замислити да Република Српска и Србија не сарађују.

"То да ми њима не помажемо, да они нама понекад не помогну, да немамо заједничко тржиште, проток робе, људи, капитала,... па то је немогуће", напоменуо је Николић.

Он је оцијенио и да би БиХ, да нема Републике Српске, признала независност самопроглашеног Косова, што је противно интересима Србије.

"Па да није Републике Српске БиХ би признала независност Косова и Метохије. То некоме смета што је замишљено да треба општа сагласност око неких корака и, наравно, да Српска ту сагласност никада неће дати", рекао је Николић.

Он је подсјетио да Србија има специјалне односе са Републиком Српском, као што и треба да буде, и по Дејтонском споразуму и по природи ствари.

"И треба да их има и по Дејтонском споразуму и по природи ствари, као што Хрватска има са својим становништвом у БиХ, као што се многе земље исламског света мешају директно у БиХ иако тамо немају ни рођаке ни пријатеље, иако ту нису никад живели. Ми јесмо и ми то природно право користимо", каже Николић.

Предсједник Србије поручио је да БиХ не може ништа да приговори Србији. "БиХ не може ништа да приговори Србији. Србија признаје БиХ. Питање је само да ли у БиХ признају БиХ, али Србија на то не утиче", навео је Николић.

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Јој боже!!!

26.12.2016 22:14

Поред оволике планете, ви нама Николићеве будалаштине сервирате под некакве вијести?

ОДГОВОРИТЕ
Name

симбиоза

26.12.2016 23:01

педералац,сто цес ти овде ?цитај ста је рекао Филиповиц,глупсоне..

Name

ре симбиоза глупости и полтронстине

27.12.2016 00:48

Филиповиц је цовјек сколован и академик, и колико год се не слагао са њим и његовим ставовима, њега морас постовати, Тома је гробар, примитивац, алавац на власт и паре, покондирена тиква и брука за цијели српски народ и мени као Србину из РС се дизе коса на глави кад ме он спомиње, брани и узима у заститу, далеко му лијепа Бајцетина иракијски казан, а ви Бајине подгузне муве сте под репом навикли бивствовати па вам је свеједно били Баји под репом, или Томи дипломи, или обојици заједно, углавном Бога се не бојите, а образа немате као и наведени двојац!

Name

Већ Виђено

26.12.2016 22:28

Ово је већ загријавање пред предсједничке изборе у Србији. Сценарио који се понавља сваки пут кад су избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жаки

26.12.2016 23:00

Ово је будала не видјена. Чуј ја сам најбољи и од мене бољег нема? А Војислав Шешељ?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самурај

26.12.2016 23:35

Николицу не сер... дизес рејтинг додику а он теби. По оној црногорској: ја це тебе звати сердаре а ти мене војводо, а ми знамо која смо гов..а Сад си се сјетио РС кад треба да се кандидујеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

диплсп.

27.12.2016 03:19

Јеси духовит и културан. Свак ти "цаст". Омаловазити и увриједити зна свако, а посебно тако као ти. За то ти није потренба никаква способност. Зар ти није пао ни један други нацин на памет осим овог. Изгледа да је то дио твог идентитета, то си заправо ти, ти не мозес другације. Испод просјека најобицнијег Балканца.

Name

Михаило Микиц

27.12.2016 00:10

По уцењу СВЕТОСАВСКЕ Химне коју дјеца комунузма покусавају сада безуспјесно да омалозавају и да игнорису, СРБија је "пуне љубави према своме пастиру Светитељу Сави" а БиХ јесте "СВЕТОГ САВЕ ДЕДОВИНА" ције СРБство зато никада неце моци нико да побије и да унисти. СРБску БиХ нису могли да расрбе ни масони југославенског Краља Александра нити безбозни комунисти Ј.Б. Тита, па неце зато моци Босну да расрбе и од Мајке СРБије да одвоје ни садасњи расрбљени "СРБи" као послусне слуге Тајних владара из сенке. Због тога, оцекувати и тразити од СРБа у СРБији и сиром свјета да се они одрекну идеје о ослободјењу и ујединхењу СВИХ СРБСКИ ЗЕМАЉА СВЕТОГ САВЕ које се спомињу у Светосавској Химни могу само фукаре и синови сатане који су зедни СРБске Крви. Све сто додје то и продје. Проце тако убрзо и садасњи дани СРБски патњи и понизења. Из неопјаних гробова Светих СРБски Муценика из Јасеновца, Јадовна, Пага, Новог Сада, Београда, Крагујевца и других СРБски стратиста и муцилиста радја се и пристине ново младо СРБско поколења СРБа Светосаваца који це поново са вјером у Истину Христову и Правдy Бозију да васкрсну Савину СРБију Светих Немањица и насег СРБског Цара Ослободиоце и Ујединитеља Васколиког СРБства. Зиви били па видјели. Са вјером у Бога побједа је наса. СВЕ ЗА СРБСТВО А СРБСТВО НИЗАСТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлан комисије

27.12.2016 00:40

Јел овај кандидат заврсио свих 8 разреда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.12.2016 01:01

Николицу сви нас оставите на миру Србија Хрватска Турска Америка Русија ми у БиХ смо осудјени да зивиму скупа !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из масе

27.12.2016 02:19

Пустите нас висе сјасте мало оставите ову напацену земљу намиру.Доста те је Томо боље ти је да не узимас Босну у уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

27.12.2016 06:28

Предизборна кампања је почела. Политички побачај,како га је својевремено називао Додик, сада користи његову реторику одкривања разговора са европским званичницима о тобоже притисцима да се дистанцирају од Српске, а у ствари ако су и тражили да се дистанцирају, онда је то од ДОДИКОВЕ ПОЛИТИКЕ, а не од Р Српске. Николићу будеш ли користио његову реторику у кампањи, можеш и постати оно како вас је ваш миљеник Милорад и назвао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар

27.12.2016 10:51

"Тома је гробар, примитивац, алавац на власт и паре, покондирена тиква и брука за цијели српски народ и мени као Србину из РС се дизе коса на глави кад ме он спомиње, брани и узима у заститу, далеко му лијепа Бајцетина иракијски казан, а ви Бајине подгузне муве сте под репом навикли бивствовати па вам је свеједно били Баји под репом, или Томи дипломи, или обојици заједно, углавном Бога се не бојите, а образа немате као и наведени двојац!!

ОДГОВОРИТЕ