EU da se ne miješa u saradnju sa RS!

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u svom godišnjem obraćanju da Brisel ne može da se miješa u Dejtonski mirovni sporazum, niti može da insistira na tome da Srbija ne sarađuje sa Republikom Srpskom, jer je to nemoguće.

Srbija 26.12.2016 | 22:23
EU da se ne miješa u saradnju sa RS!
"Ako im /Briselu/ nije bilo dovoljno to da se mi ne mešamo direktno, nego da čak javno ponekad imamo suprotstavljene stavove sa /predsjednikom Republike Srpske Miloradom/ Dodikom, iako smo jedan narod, onda ja ne znam šta više treba da uradimo za njih", rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je podsjetio da su mnoge poteze, koje je povukla Republika Srpska, on i premijer Srbije Aleksandar Vučić u javnosti označili kao poteze oko kojih se nisu željeli previše izjašnjavati pošto je podrška tim potezima bila veoma rizična, a nije je bilo potrebno davati, jer o tome odlučuje sama Republike Srpska.

Reagujući na informacije koje se povremeno pojavljuju u regionalnim medijima da Brisel traži da se Beograd distancira od Srpske, Nikolić je ukazao da je Srbija već razdvojena od Republike Srpske rijekom Drinom i međudržavnom granicom.

"Kako to da se distanciramo od Republike Srpske? nismo se distancirali ni od Federacije BiH, samo što se Federacija od nas ponekad distancira, a Srpska neće nikada. u tome je razlika", istakao je Nikolić.

On je poručio da je jednostavno nemoguće zamisliti da Republika Srpska i Srbija ne sarađuju.

"To da mi njima ne pomažemo, da oni nama ponekad ne pomognu, da nemamo zajedničko tržište, protok robe, ljudi, kapitala,... pa to je nemoguće", napomenuo je Nikolić.

On je ocijenio i da bi BiH, da nema Republike Srpske, priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova, što je protivno interesima Srbije.

"Pa da nije Republike Srpske BiH bi priznala nezavisnost Kosova i Metohije. To nekome smeta što je zamišljeno da treba opšta saglasnost oko nekih koraka i, naravno, da Srpska tu saglasnost nikada neće dati", rekao je Nikolić.

On je podsjetio da Srbija ima specijalne odnose sa Republikom Srpskom, kao što i treba da bude, i po Dejtonskom sporazumu i po prirodi stvari.

"I treba da ih ima i po Dejtonskom sporazumu i po prirodi stvari, kao što Hrvatska ima sa svojim stanovništvom u BiH, kao što se mnoge zemlje islamskog sveta mešaju direktno u BiH iako tamo nemaju ni rođake ni prijatelje, iako tu nisu nikad živeli. Mi jesmo i mi to prirodno pravo koristimo", kaže Nikolić.

Predsjednik Srbije poručio je da BiH ne može ništa da prigovori Srbiji. "BiH ne može ništa da prigovori Srbiji. Srbija priznaje BiH. Pitanje je samo da li u BiH priznaju BiH, ali Srbija na to ne utiče", naveo je Nikolić.

(Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Joj bože!!!

26.12.2016 22:14

Pored ovolike planete, vi nama Nikolićeve budalaštine servirate pod nekakve vijesti?

ODGOVORITE
Name

simbioza

26.12.2016 23:01

pederalac,sto ces ti ovde ?citaj sta je rekao Filipovic,glupsone..

Name

re simbioza gluposti i poltronstine

27.12.2016 00:48

Filipovic je covjek skolovan i akademik, i koliko god se ne slagao sa njim i njegovim stavovima, njega moras postovati, Toma je grobar, primitivac, alavac na vlast i pare, pokondirena tikva i bruka za cijeli srpski narod i meni kao Srbinu iz RS se dize kosa na glavi kad me on spominje, brani i uzima u zastitu, daleko mu lijepa Bajcetina irakijski kazan, a vi Bajine podguzne muve ste pod repom navikli bivstvovati pa vam je svejedno bili Baji pod repom, ili Tomi diplomi, ili obojici zajedno, uglavnom Boga se ne bojite, a obraza nemate kao i navedeni dvojac!

Name

Već Viđeno

26.12.2016 22:28

Ovo je već zagrijavanje pred predsjedničke izbore u Srbiji. Scenario koji se ponavlja svaki put kad su izbori.

ODGOVORITE
Name

Žaki

26.12.2016 23:00

Ovo je budala ne vidjena. Čuj ja sam najbolji i od mene boljeg nema? A Vojislav Šešelj?!!!

ODGOVORITE
Name

Samuraj

26.12.2016 23:35

Nikolicu ne ser... dizes rejting dodiku a on tebi. Po onoj crnogorskoj: ja ce tebe zvati serdare a ti mene vojvodo, a mi znamo koja smo gov..a Sad si se sjetio RS kad treba da se kandiduješ.

ODGOVORITE
Name

diplsp.

27.12.2016 03:19

Jesi duhovit i kulturan. Svak ti "cast". Omalovaziti i uvrijediti zna svako, a posebno tako kao ti. Za to ti nije potrenba nikakva sposobnost. Zar ti nije pao ni jedan drugi nacin na pamet osim ovog. Izgleda da je to dio tvog identiteta, to si zapravo ti, ti ne mozes drugacije. Ispod prosjeka najobicnijeg Balkanca.

Name

Mihailo Mikic

27.12.2016 00:10

Po ucenju SVETOSAVSKE Himne koju djeca komunuzma pokusavaju sada bezuspjesno da omalozavaju i da ignorisu, SRBija je "pune ljubavi prema svome pastiru Svetitelju Savi" a BiH jeste "SVETOG SAVE DEDOVINA" cije SRBstvo zato nikada nece moci niko da pobije i da unisti. SRBsku BiH nisu mogli da rasrbe ni masoni jugoslavenskog Kralja Aleksandra niti bezbozni komunisti J.B. Tita, pa nece zato moci Bosnu da rasrbe i od Majke SRBije da odvoje ni sadasnji rasrbljeni "SRBi" kao poslusne sluge Tajnih vladara iz senke. Zbog toga, ocekuvati i traziti od SRBa u SRBiji i sirom svjeta da se oni odreknu ideje o oslobodjenju i ujedinhenju SVIH SRBSKI ZEMALJA SVETOG SAVE koje se spominju u Svetosavskoj Himni mogu samo fukare i sinovi satane koji su zedni SRBske Krvi. Sve sto dodje to i prodje. Proce tako ubrzo i sadasnji dani SRBski patnji i ponizenja. Iz neopjanih grobova Svetih SRBski Mucenika iz Jasenovca, Jadovna, Paga, Novog Sada, Beograda, Kragujevca i drugih SRBski stratista i mucilista radja se i pristine novo mlado SRBsko pokolenja SRBa Svetosavaca koji ce ponovo sa vjerom u Istinu Hristovu i Pravdy Boziju da vaskrsnu Savinu SRBiju Svetih Nemanjica i naseg SRBskog Cara Oslobodioce i Ujedinitelja Vaskolikog SRBstva. Zivi bili pa vidjeli. Sa vjerom u Boga pobjeda je nasa. SVE ZA SRBSTVO A SRBSTVO NIZASTA!

ODGOVORITE
Name

Clan komisije

27.12.2016 00:40

Jel ovaj kandidat zavrsio svih 8 razreda?

ODGOVORITE
Name

Milan

27.12.2016 01:01

Nikolicu svi nas ostavite na miru Srbija Hrvatska Turska Amerika Rusija mi u BiH smo osudjeni da zivimu skupa !

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

27.12.2016 02:19

Pustite nas vise sjaste malo ostavite ovu napacenu zemlju namiru.Dosta te je Tomo bolje ti je da ne uzimas Bosnu u usta.

ODGOVORITE
Name

Stokan

27.12.2016 06:28

Predizborna kampanja je počela. Politički pobačaj,kako ga je svojevremeno nazivao Dodik, sada koristi njegovu retoriku odkrivanja razgovora sa evropskim zvaničnicima o tobože pritiscima da se distanciraju od Srpske, a u stvari ako su i tražili da se distanciraju, onda je to od DODIKOVE POLITIKE, a ne od R Srpske. Nikoliću budeš li koristio njegovu retoriku u kampanji, možeš i postati ono kako vas je vaš miljenik Milorad i nazvao.

ODGOVORITE
Name

Dobar

27.12.2016 10:51

"Toma je grobar, primitivac, alavac na vlast i pare, pokondirena tikva i bruka za cijeli srpski narod i meni kao Srbinu iz RS se dize kosa na glavi kad me on spominje, brani i uzima u zastitu, daleko mu lijepa Bajcetina irakijski kazan, a vi Bajine podguzne muve ste pod repom navikli bivstvovati pa vam je svejedno bili Baji pod repom, ili Tomi diplomi, ili obojici zajedno, uglavnom Boga se ne bojite, a obraza nemate kao i navedeni dvojac!!

ODGOVORITE