Застарјели конфликти се не рјешавају

"Број проблематичних тачака у свијету не смањује се, а застарјели конфликти не рјешавају се у жељеном обиму, што изазива забринутост", изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 26.12.2016 | 21:46
Застарјели конфликти се не рјешавају
"Зато је тешко рјешавати односе у многим дијеловима свијета. Број проблематичних тачака у свијету не смањује се", истакао је Путин на самиту Савјета Организације за колективну безбједност, који се одржава у Санкт Петербургу.

Истакао је да је ријеч о Авганистану, Сирији, као и о другим тачкама у свијету.

На самиту је говорио и казахстански предсједник Нурсултан Назарбајев, који је рекао да је његова земља спремна развијати војно-техничку сарадњу с Русијом, преноси Спутњик.

Погоршање ситуације у Авганистану

Руски предсједник информисао је колеге из те организације о корацима усмјереним на стабилизацију ситуације у Сирији и сарадњи с Турском и Ираном, рекао је новинарима генерални секретар организације Николај Бордјужа.

Истакао је да су лидери земаља организације наложили да се процијене нове пријетње и испланирају мјере које је неопходно колективно предузети како би се оне неутралисале.

Бордјужа је истакао да је током цијеле сједнице главна пажња била посвећена процјени војно-политичке ситуације.

"Посебно је детаљно размотрено погоршање ситуације у Авганистану и на таџикистанско-авганистанској граници, као и мјере које је неопходно предузети ради помоћи Таџикистану како би се стабилизирала ситуација на граници", додао је Бордјужа.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар