Zastarjeli konflikti se ne rješavaju

"Broj problematičnih tačaka u svijetu ne smanjuje se, a zastarjeli konflikti ne rješavaju se u željenom obimu, što izaziva zabrinutost", izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 26.12.2016 | 21:46
Zastarjeli konflikti se ne rješavaju
"Zato je teško rješavati odnose u mnogim dijelovima svijeta. Broj problematičnih tačaka u svijetu ne smanjuje se", istakao je Putin na samitu Savjeta Organizacije za kolektivnu bezbjednost, koji se održava u Sankt Peterburgu.

Istakao je da je riječ o Avganistanu, Siriji, kao i o drugim tačkama u svijetu.

Na samitu je govorio i kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev, koji je rekao da je njegova zemlja spremna razvijati vojno-tehničku saradnju s Rusijom, prenosi Sputnjik.

Pogoršanje situacije u Avganistanu

Ruski predsjednik informisao je kolege iz te organizacije o koracima usmjerenim na stabilizaciju situacije u Siriji i saradnji s Turskom i Iranom, rekao je novinarima generalni sekretar organizacije Nikolaj Bordjuža.

Istakao je da su lideri zemalja organizacije naložili da se procijene nove prijetnje i isplaniraju mjere koje je neophodno kolektivno preduzeti kako bi se one neutralisale.

Bordjuža je istakao da je tokom cijele sjednice glavna pažnja bila posvećena procjeni vojno-političke situacije.

"Posebno je detaljno razmotreno pogoršanje situacije u Avganistanu i na tadžikistansko-avganistanskoj granici, kao i mjere koje je neophodno preduzeti radi pomoći Tadžikistanu kako bi se stabilizirala situacija na granici", dodao je Bordjuža.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar