Скидала црну магију па украла злато

Зорица Ј. оптужена је да је наводним скидањем црне магије украла златни накит вриједан око 6.000 марака од Р. М. из Пучила код Бијељине, којој је слагала да ће јој излијечити сина.

Република Српска 26.12.2016 | 19:47
Скидала црну магију па украла злато
Против ње је оптужницу подигло бијељинско Окружно тужилаштво које је терети за тешку крађу. Према оптужници, Зорица је накит украла 15. септембра ове године када се лажно представила и рекла Р. М. да јој може излијечити болесног сина.

"Жену је тада убиједила да јој је потребан златни накит за процес изљечења болесног сина. Жртва јој је повјеровала, па је донијела три златна ланчића, двије огрлице, двије наруквице, три прстена и два привјеска. Оптужена је накит замотала и пред Р. М. га ставила у јастук. Међутим, искористила је њену непажњу и накит стрпала у свој џеп, а зашила празан јастук", наводи се у оптужници.

Додаје се да је преварантица, у намјери да прикрије крађу, рекла Р. М. да не вади накит и да њен болесни син на јастуку треба да спава три дана. Несрећна жена превару је открила тек када је након неког времена разашила јастук. У њему није било ништа и она је схватила да је покрадена па је све пријавила полицији.

Готово идентична превара забиљежена је и у Вишеграду, само неколико дана послије преваре у Бијељини. Превару је починила Зорица Јевремовић из Лознице која је 29. септембра дошла на врата Лејле Н. из Вишеграда и рекла јој да је на њу бачена црна магија и да јој може помоћи. Преварантица је Лејли рекла да јој је за скидање магије потребан златни накит.

Када јој је она донијела неколико ланчића, прстења и наруквица, Зорица их је уз изговор неких ријечи замотала у папир и кренула да ушива у јастук. Накит је, међутим, непримјетно стрпала у свој џеп, а Лејли нагласила да не отвара јастук и да лежи на њему.

Након неког времена жртва је посумњала у превару и обавијестила полицију. Преварантица је убрзо ухапшена на Граничном прелазу Вардиште када је кренула да побјегне у Србију.

Тужилаштво

У бијељинском Окружном тужилаштву нису жељели да открију идентитет оптужене нити детаље оптужнице. Само су  кратко казали да је оптужницу против Ј. З.  потврдио Основни суд у Бијељини.

(Глас Српске)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Филип

26.12.2016 23:29

И нек им је узела. Порез на будале се увијек плаћао

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

27.12.2016 10:10

Свака цаст

Name

xxxx

27.12.2016 12:08

Само да им немојте вратити. Глупаче хоће црну магију, ако вјерују у то нека им узму све. Такви глупана нам је свима преко главе. Мисле излијечиће врачара, сви причају о љекарима шта треба да раде, па чак сваки становник који је полуписмен тумачи дијагнозу. Нека се лијече код врачара

ОДГОВОРИТЕ