Skidala crnu magiju pa ukrala zlato

Zorica J. optužena je da je navodnim skidanjem crne magije ukrala zlatni nakit vrijedan oko 6.000 maraka od R. M. iz Pučila kod Bijeljine, kojoj je slagala da će joj izliječiti sina.

Republika Srpska 26.12.2016 | 19:47
Skidala crnu magiju pa ukrala zlato
Protiv nje je optužnicu podiglo bijeljinsko Okružno tužilaštvo koje je tereti za tešku krađu. Prema optužnici, Zorica je nakit ukrala 15. septembra ove godine kada se lažno predstavila i rekla R. M. da joj može izliječiti bolesnog sina.

"Ženu je tada ubijedila da joj je potreban zlatni nakit za proces izlječenja bolesnog sina. Žrtva joj je povjerovala, pa je donijela tri zlatna lančića, dvije ogrlice, dvije narukvice, tri prstena i dva privjeska. Optužena je nakit zamotala i pred R. M. ga stavila u jastuk. Međutim, iskoristila je njenu nepažnju i nakit strpala u svoj džep, a zašila prazan jastuk", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je prevarantica, u namjeri da prikrije krađu, rekla R. M. da ne vadi nakit i da njen bolesni sin na jastuku treba da spava tri dana. Nesrećna žena prevaru je otkrila tek kada je nakon nekog vremena razašila jastuk. U njemu nije bilo ništa i ona je shvatila da je pokradena pa je sve prijavila policiji.

Gotovo identična prevara zabilježena je i u Višegradu, samo nekoliko dana poslije prevare u Bijeljini. Prevaru je počinila Zorica Jevremović iz Loznice koja je 29. septembra došla na vrata Lejle N. iz Višegrada i rekla joj da je na nju bačena crna magija i da joj može pomoći. Prevarantica je Lejli rekla da joj je za skidanje magije potreban zlatni nakit.

Kada joj je ona donijela nekoliko lančića, prstenja i narukvica, Zorica ih je uz izgovor nekih riječi zamotala u papir i krenula da ušiva u jastuk. Nakit je, međutim, neprimjetno strpala u svoj džep, a Lejli naglasila da ne otvara jastuk i da leži na njemu.

Nakon nekog vremena žrtva je posumnjala u prevaru i obavijestila policiju. Prevarantica je ubrzo uhapšena na Graničnom prelazu Vardište kada je krenula da pobjegne u Srbiju.

Tužilaštvo

U bijeljinskom Okružnom tužilaštvu nisu željeli da otkriju identitet optužene niti detalje optužnice. Samo su  kratko kazali da je optužnicu protiv J. Z.  potvrdio Osnovni sud u Bijeljini.

(Glas Srpske)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Filip

27.12.2016 00:29

I nek im je uzela. Porez na budale se uvijek plaćao

ODGOVORITE
Name

M

27.12.2016 11:10

Svaka cast

Name

xxxx

27.12.2016 13:08

Samo da im nemojte vratiti. Glupače hoće crnu magiju, ako vjeruju u to neka im uzmu sve. Takvi glupana nam je svima preko glave. Misle izliječiće vračara, svi pričaju o ljekarima šta treba da rade, pa čak svaki stanovnik koji je polupismen tumači dijagnozu. Neka se liječe kod vračara

ODGOVORITE