Никола Калинић иде у Кину за 40.000.000 евра!

Још једна јануарска трансфер бомба!

Фудбал 27.12.2016 | 16:30
Никола Калинић иде у Кину за 40.000.000 евра!
После Оскара и Јулијана Дракслера, на помолу је још један зимска трансфер бомба. Како ствари стоје, хрватски нападач Никола Калинић ће појачати редове новог кинеског прволигаша Тјанђин Кванжана у трансферу тешком чак 40.000.00 евра!

Италијански медији јаваљају да се Калинић већ договорио са богатим кинеском клубом који има мегаломанске планове да се одмах по уласку у лигу умеша у бору за титулу са Гуангџоу Еверграндеом, богатим клубовим из Шангаја, Ђенгсуом...

На клупи Тјенђина седи прослављени италијански фудбалер Фабио Канаваро који је од богатих власника клуба добио одрешене руке у потрази за појачањим. Прво је желео Аталантиног штопера Матију Калдару, али се он захвалио на понуди јер се договорио са Јувентусом и постаће члан Бјанконера.

Потом се Канаваро окренуо Калинићу. Фиорентина је одбила прву понуду за свог најбољег стрелца, али је потом дошла друга у вредности од 40.000.000 европских новчаница. У клубу из Фиренце су на великом искушењу да јер ово је огроман новац за играча који има 28 година. Фјорентина је блиндирала Хрвата откупном калузулом од 50.000.000 евра, али ово је понуда коју је јако тешко одбити... Калинић је већ договорио све улове свог уговора у Кини и чека зелено светло од Виоле.

Иначе, Тјенђин Кванжан је прошле зиме изазвао пажњу када је довео тројицу Бразилаца. За 11.000.000 евра су из Сантоса купили лево крило Жувенаја, искусног везисту Жадсона су платили 5.000.000 евра а као слободног агента су без обештећења довели ветерана ЛуисФабијана којем сада истиче уговор и Калинић је планиран као замена за њега.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар