Nikola Kalinić ide u Kinu za 40.000.000 evra!

Još jedna januarska transfer bomba!

Fudbal 27.12.2016 | 16:30
Nikola Kalinić ide u Kinu za 40.000.000 evra!
Posle Oskara i Julijana Drakslera, na pomolu je još jedan zimska transfer bomba. Kako stvari stoje, hrvatski napadač Nikola Kalinić će pojačati redove novog kineskog prvoligaša Tjanđin Kvanžana u transferu teškom čak 40.000.00 evra!

Italijanski mediji javaljaju da se Kalinić već dogovorio sa bogatim kineskom klubom koji ima megalomanske planove da se odmah po ulasku u ligu umeša u boru za titulu sa Guangdžou Evergrandeom, bogatim klubovim iz Šangaja, Đengsuom...

Na klupi Tjenđina sedi proslavljeni italijanski fudbaler Fabio Kanavaro koji je od bogatih vlasnika kluba dobio odrešene ruke u potrazi za pojačanjim. Prvo je želeo Atalantinog štopera Matiju Kaldaru, ali se on zahvalio na ponudi jer se dogovorio sa Juventusom i postaće član Bjankonera.

Potom se Kanavaro okrenuo Kaliniću. Fiorentina je odbila prvu ponudu za svog najboljeg strelca, ali je potom došla druga u vrednosti od 40.000.000 evropskih novčanica. U klubu iz Firence su na velikom iskušenju da jer ovo je ogroman novac za igrača koji ima 28 godina. Fjorentina je blindirala Hrvata otkupnom kaluzulom od 50.000.000 evra, ali ovo je ponuda koju je jako teško odbiti... Kalinić je već dogovorio sve ulove svog ugovora u Kini i čeka zeleno svetlo od Viole.

Inače, Tjenđin Kvanžan je prošle zime izazvao pažnju kada je doveo trojicu Brazilaca. Za 11.000.000 evra su iz Santosa kupili levo krilo Žuvenaja, iskusnog vezistu Žadsona su platili 5.000.000 evra a kao slobodnog agenta su bez obeštećenja doveli veterana LuisFabijana kojem sada ističe ugovor i Kalinić je planiran kao zamena za njega.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar