Ево како се брзо лијечи мамурлук

Иако је најбољи начин да избјегнете мамурлук тај да уопште не пијете, с обзиром на то да се ближе празници, наводимо неколико ефикасних начина како да се брзо отарасите мамурлука.

Србија 26.12.2016 | 17:58
Ево како се брзо лијечи мамурлук
Алкохол је диуретик, због ког се губи одређена количина течности, а то изазива мамурлук. Главобоља се јавља када ваше тијело покушава да надокнади течност сужавањем крвних судова, што ограничава доток кисеоника у мозак.

Мозак то покушава да компензује проширењем крвних судова, што изазива отицање.

Попијте доста воде. Вашем тијелу је тада потребна рехидратација како би могло да се носи са симптомима мамурлука. Најбоље је да то урадите прије него што одете на спавање, али, у случају да нисте у стању да то урадите тада, можете и ујутру. Обична вода и минерална су најбоље.

Боље попијте парацетамол него аспирин. Аспирин може да изазове стомачне тегобе, да појача вртоглавицу и мучнину, док ће парацетамол да умањи мучнину и грчење мишића, без пропратних нежељених ефеката.

Једите слатку храну и узмите антацид. Чоколада, крофне и газирана пића вам заправо могу помоћи да се осећате боље. Антацид попијте прије него што почнете да једете, како бисте спречили да вам се све “врати“.

Сачекајте најмање 48 сати прије него што се опет одлучите на алкохолно пиће. Вашем тијелу је потребан опоравак.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар