Крај истраге против Млађана Динкића

Тужилаштво за организовани криминал Србије обуставило је данас истрагу против бившег министра у Влади Србије Млађана Динкића, која је пре две године била покренута због сумње да је злоупотребио службрни положај.

Србија 26.12.2016 | 14:03
Крај истраге против Млађана Динкића
Тужилаштбо у саопштрњу прецизира да је данас донело наредбу ообустави истраге против Динкића која спроводила због сумње да је извршио Злоупотребу службеног положаја закључењем споразума са 13 пословних банака којима им је крајем 2002. године без накнаде на период од три године дата на коришћење имовина тадашње Савезне Републике Југославије коју је користила Народна банка Југославије, односно Завод за обрачун иплаћање и то службене просторије са комплетном опремом.

То им је дао уз обавезу пословних банака да на основу ових споразума преузму у радни однос одређени број запослених из Народне банке Југославије-Завода за обрачун и плаћање.

Према прикупљеним доказима током истраге - саслушања осумњиченог,испитивања сведока, прибављених исправа, спроведеног вештачења произлази да се урадњама осумњиченог Динкића не стичу сви елементи кривичног дела злоупотреба службеног положаја, наводи тужилаштво.

Резултати спроведене истраге указују да је закљученим споразумима износ измакле добити у виду неплаћене закупнине од стране пословних банака за коришћењепословних простора и опреме у власништву тадашње СРЈ, мањи од износа отпремнине прописане законом коју би НБЈ морала исплатити запосленима које су преузеле пословне банке, а који би остали нераспоређени услед Законом о платном промету прописаног укидања Завода за обрачун и плаћање.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

26.12.2016 15:06

Смијесни су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубан

27.12.2016 02:09

Па Вуциц је у првом мандату индиректно најављивао хапсење Мисковица и Динкица..... Поједе вук магарца... Е Вуцицу гори ти испаде од Тадица...

ОДГОВОРИТЕ