Од чега је умро Џорџ Мајкл?

Бивши менаџер Џорџа Мајкла, Мајкл Липман, изјавио је да је музичар преминуо од последица срчаног застоја, а британски таблоид "Дејли мејл" подсећа да је смрт поп иконе наступила је после неких 18 месеци које је провео на лечењу у најскупљој клиници у Швацарској, Кусцхнацхт Працтице у близини Цириха.

Свијет 26.12.2016 | 13:14
Од чега је умро Џорџ Мајкл?
Шушкало се да се Мајкл у Цириху лечи од депресије изазване његовом дугогодишњом неуспешном битком са сидом. Међутим, Џорџ је упорно одбијао да открије јавности своје разлоге боравка на клиници.

Када је 2011. доспео у бечку болницу због лечења од упале плућа, та вест изазвала је спекулације на друштвеним медијима да је Мајкл заправо ХИВ позитиван. Међутим, његов ПР је тада у званичној изјави написао: "Џорџ Мајкл има упалу плућа и свако друго нагађање о његовој болести је неосновано и нетачно".

Мајкл је, додуше, у повременим, ретким интервјуима, признао да је био завистан од различитих дрога и лекова као и да је био склон сексу са анономним геј мушкарцима.

Његов бразилски љубавник Анселмо Фелепа је преминуо од последица ХИВ-а 1993. Потом је 1998. године Мајкл ухваћен у сексуалном чину са мушкарцем у једном јавном WЦ-у. У фебруару 2006. је ухапшен збг поседовања дроге класе Ц, а јула исте године оптужен за сексуалну активност у лондонском парку.

Потом је 2010. године ухапшен јер је улетео ренџ ровером у излог једне продавнице под утицајем дроге. Пријавио се тада на 14-дневну деотксикацију, а касније објаснио да је био завистан од пилула за спавање.

Следеће године је признао да је завистан од крек кокаина а прошле године није се појавио на венчању добре пријатељице Гери Халивел, па су опет кренуле гласине да је на дрогама и да пуши 25 џоинта марихуане дневно.

Управо због тих бројних адикција, наводно се и пријавио на Куснацхт Працтице прошле године. Реч је о врло дискретној установи која не преноси трачеве медијима.

Још увек није јасно да ли је то лечење у Цириху помогло Мајклу и да ли је срчани удар - који његови менаџери наводе као званичан узрок смрти - последица година брзог живљења.

Очекује се да че полиција спровести пуну истрагу на музичаревом имању у Оксфордширу и открити да ли је у тренутку смрти у његовом телу било трагова неких лекова или дрога, као и да ли је патио од било којих болести.

Синоћ је његов агент навео само да је Мајкл преминуо "мирно у свом дому" не износећи узрок смрти.

"С великом тугом и болом потврђујемо да је наш вољени син, брат и пријатељ Џорџ преминуо у свом дому током божићних празника. У овом тешком тренутку, породици је најважније да сачува приватност, која неће у овом тренутку више давати изјаве на ову тему" стоји у изјави коју је објавио агент певача.

Полиција грофовије Оксфордшира је потврдила да је Хитна помоћ стигла у дом славног певача у један сат по локалном времену и констатовала да није било сумњивих околности смрти.

ЦНН, позивајући се на Пресс Ассоциатион преноси да је Мајкл Липман, менаџер Џорџа Мајкла, открио да је славни превач наводно преминуо од последица срчаног застоја.

Извор: Даилy Маил/Блиц
Фото: Реутерс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

перо

26.12.2016 12:30

Птедрогиро се што не кажете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

26.12.2016 14:08

Мајкл је био хомосексуалац као и вецина "људи" из музицког свјета. Његови партнери су боловалу од СИДЕ, и они су давно помрли. Од СИДЕ се не умире вец због исцрпљености органузма од других болести попут прехладе. Због тога је могуце да је Мајкл умро од предозирања са дрогом или од неке болести које изазива СИДА која хомосексуалце погадја као казна Бозија!

Name

#

26.12.2016 12:42

Није вриједан коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грмаљу

26.12.2016 13:39

Покусао сам да ти несто одговорим али сам закљуцио да ти ниси вриједан коментара.Могу мислити коју музику слусас.Фуј...

Name

#

26.12.2016 15:03

Слусам сваста, зависно од располозења, али педере не слусам. Да ли их ти волис послусати?

Name

Лицимур

26.12.2016 12:44

А који је умро Џорџ или Мајкл?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

26.12.2016 13:43

Да сад није на вјестима неби ни знао тко је а пополарн толико ма хајде де

ОДГОВОРИТЕ
Name

клинац

26.12.2016 15:19

Нека си ти нама писмен, по томе се види ко си и какав си...гарант ти је зивотни циљ упознати неку од звезда гранда...

Name

гг

26.12.2016 18:55

Е, мој црни, некада је стварно боље цутати.