Љуте папричице да се угријете

За добру циркулацију треба јести што више воћа и поврћа, нарочито оног које је богато витамином Ц, као што су све врсте цитруса и кисели купус.

Здравље 26.12.2016 | 10:32
Љуте папричице да се угријете
ХЛАДНОЋА може додатно да погорша симптоме лоше циркулације јер се крвни судови на зими скупљају, па је и проток крви због тога прилично смањен. Онима који имају проблем са хладним рукама и ногама, током зиме у овим екстремитетима, осим хладноће могу да се јаве грчеви, као и непријатан осећај трњења.

Како бистеублажили ове симптоме стручњаци саветују да поведете рачуна о исхрани и одрекнете се лоших навика, као што су пушење и узимање алкохола.

За добру циркулацију треба јести што више воћа и поврћа, нарочито оног које је богато витамином Ц, као што су све врсте цитруса и кисели купус којег сада има у изобиљу. Од намирница које треба јести посебно се још издваја бели лук, јер подстиче циркулацију и помаже телу да се брже загреје.Такође, садржи и сумпорна једињења која помажу у детоксикацији организма. Љуте папричице побољшавају доток крви, па их треба јести с времена на време, међутим, особе које имају проблема са проширеним капиларима не смеју да их узимају.

Да би крв нормално циркулисала осим добре хране, неопходно је у организам унети и довољно воде, јер уколико је нема притисак пада, а циркулација постаје отежана. За одржавање нормалне циркулације саветује се узимање од једног и по до два литара воде у току дана.

Како би руке и ноге што дуже остале топле приликом изласка напоље, важно је да ноге буде адекватно утопљене, а на рукама су обавезне рукавице.

Од велике помоћи за ублажавање хладних руку и ногу могу да буду и топло-хладне купке. За ове хидромасаже неопходно је направити једну хладну и једну топлу купку и ноге наизменично потапати прво у једну а затим у другу. На овај начин побољшава се кретање крви и ноге се брже загреју.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар