У Русији је данас Дан жалости

У Русији је данас Дан жалости због трагедије која се догодила приликом пада авиона руског Министарства одбране "Ту-154" у Црном мору близу Сочија, где је погинуло 92 људи.

Свијет 26.12.2016 | 07:24
У Русији је данас Дан жалости
Одлуку о томе донео је јуче руски председник Владимир Путин.

Руски председник је јуче изразио саучешће породицама погинулих и наложио премијеру Дмитрију Медведеву да стане на чело државне комисије која ће истраживати пад овог авиона.

Медведев је рекао да ће Русија детаљно истражити све околности везане за пад авиона у којем је погинуло 92 људи.

"Ова страшна трагедија је однела животе људи који су били енергични и имали планове. Међу страдалима су новинари, војници и музичари чувеног 'Ансамбла Александров'. Они су летели у Сирију у мировној мисији добре воље", саопштио је Медведев, преноси ТАС С.

Премијер Русије је навео да ће "сви погођени овом трагедијом примити неопходну помоћ" и упутио саучешће породицама жртава.

Спасилачке екипе лоцирале су остатке летелице на око 1,5 километара од обале, на дубини од 50 до 70 метара. Авион је нестао са радара у пет сати и 40 минута по московском времену недуго после полетања из Сочија.

Руско Министарство одбране објавило је листу путника и навело да је у летелици било 65 чланова званичног војног хора руских оружаних снага "Ансамбл Александров" који су кренули у руску базу Хмеим где је требало да учествују у прослави Нове године, као и и извршна директорка хуманитарног фонда "Поштена помоћ" Јелисавета Глинка.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар