Педро: Много је теже у Премијер лиги...

Шпански фудбалер прокоментарисао разлику између утакмица у Примери и Премијер лиги.

Фудбал 27.12.2016 | 18:00
Педро: Много је теже у Премијер лиги...
Љубитељи фудбала често полемишу о томе које домаће првенство је најјаче на свету и обично се споре око тога да ли је квалитетнија Премијер лига или Примера.

Први користе аргумент да је "најизједначеније" првенство Енглеске, док други истичу да у Ла Лиги наступају најјачи тимови света Реал Мадрид и Барселона, док последњих година значајно напредује и Атлетико Мадрид који је два пута играо и финале Лиге шампиона.

Педро (29), шпански фудбалер који другу сезону заредом носи дрес Челсија, а који је дуги низ година наступа за Барселону, један је од позванијих да упореди ове две лиге.

У интервјуу за британски Телеграф предност је дао Премијер лиги.

"За мене није ништа ново што тим за који игра има 11 победа у низу, али је то много другачије и значајније у Енглеској".

Објаснио је и где прави разлику.

"Много је теже то остварити у Премијер лиги. Када играш за Барселону нормално је да добијаш већину утакмица и некада то буде прелако. Премијер лига је компететивнија и јача, и из тог разлога је овај наш резултат далеко значајнији", закључио је Педро.

Он се усталио у стартној постави код Антонија Контеа у систему 3-4-3 где наступа иза Дијега Косте. Заједно са Еденом Азаром.

"Много је другачије у Шпанији. Барса стално има прилику да добија мечеве, што није случај на Острву јер су противници много тежи. Из недеље у недељу виђамо да најбољи тимови губе од тимова из доњег дела табеле јер су сви веома добри", казао је Шпанац и додао да је у његовој земљи "потпуна катастрофа када сезону завршите други".

Похвалио је италијанског менаџера Антонија Контеа код кога је истакао да их сјајно мотивише на тренинзима, па је и он ове сезоне постигао три гола и забележио пет асистенција.

"Рекорд је 14 победа у низу? Значи још само три победе... Биће то јако тешко. Наш следећи противник Борнмут је веома добар тим, али покушаћемо да то урадимо. Волео бих да освојим Премијер лигу, било би то одлично за моју каријеру", казао је он на крају разговора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар