Pedro: Mnogo je teže u Premijer ligi...

Španski fudbaler prokomentarisao razliku između utakmica u Primeri i Premijer ligi.

Fudbal 27.12.2016 | 18:00
Pedro: Mnogo je teže u Premijer ligi...
Ljubitelji fudbala često polemišu o tome koje domaće prvenstvo je najjače na svetu i obično se spore oko toga da li je kvalitetnija Premijer liga ili Primera.

Prvi koriste argument da je "najizjednačenije" prvenstvo Engleske, dok drugi ističu da u La Ligi nastupaju najjači timovi sveta Real Madrid i Barselona, dok poslednjih godina značajno napreduje i Atletiko Madrid koji je dva puta igrao i finale Lige šampiona.

Pedro (29), španski fudbaler koji drugu sezonu zaredom nosi dres Čelsija, a koji je dugi niz godina nastupa za Barselonu, jedan je od pozvanijih da uporedi ove dve lige.

U intervjuu za britanski Telegraf prednost je dao Premijer ligi.

"Za mene nije ništa novo što tim za koji igra ima 11 pobeda u nizu, ali je to mnogo drugačije i značajnije u Engleskoj".

Objasnio je i gde pravi razliku.

"Mnogo je teže to ostvariti u Premijer ligi. Kada igraš za Barselonu normalno je da dobijaš većinu utakmica i nekada to bude prelako. Premijer liga je kompetetivnija i jača, i iz tog razloga je ovaj naš rezultat daleko značajniji", zaključio je Pedro.

On se ustalio u startnoj postavi kod Antonija Kontea u sistemu 3-4-3 gde nastupa iza Dijega Koste. Zajedno sa Edenom Azarom.

"Mnogo je drugačije u Španiji. Barsa stalno ima priliku da dobija mečeve, što nije slučaj na Ostrvu jer su protivnici mnogo teži. Iz nedelje u nedelju viđamo da najbolji timovi gube od timova iz donjeg dela tabele jer su svi veoma dobri", kazao je Španac i dodao da je u njegovoj zemlji "potpuna katastrofa kada sezonu završite drugi".

Pohvalio je italijanskog menadžera Antonija Kontea kod koga je istakao da ih sjajno motiviše na treninzima, pa je i on ove sezone postigao tri gola i zabeležio pet asistencija.

"Rekord je 14 pobeda u nizu? Znači još samo tri pobede... Biće to jako teško. Naš sledeći protivnik Bornmut je veoma dobar tim, ali pokušaćemo da to uradimo. Voleo bih da osvojim Premijer ligu, bilo bi to odlično za moju karijeru", kazao je on na kraju razgovora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar