Борба великана око Вање Милинковић Савића!

Бенфика већ платила, Ајакс квари посао! У Лехији већ могу да рачунају на озбиљан профит од продаје српског голмана.

Фудбал 26.12.2016 | 14:00
Борба великана око Вање Милинковић Савића!
Знало се чим је потписао уговор тог новембра 2016. године да ће Гдањск бити само пролазна станица у каријери Вање Милинковић Савића. Уосталом, није га Манчестер јунајтед случајно довео још као 17-годишњака. И није можда одмах успео на Олд Трафорду, али Милинковић Савић није одустао од сна да заигра за велики европски клуб, а та би амбиција могла да му се оствари и пре но што је мислио да ће, пошто из Пољске стижу вести да су Бенфика и Ајакс већ у клинчу око српског голмана.

Бенфика је, наиме, већ платила 2.000.000 за право прече куповине, али то значи само да Лехија мора да је обавести о понудама из других клубова, а једна таква стигла је из Амстердама. Финансијски детаљи се не знају, само да је понуда на столу.

Ништа чудно, Вања Милинковић Савић  је био веома добар у 2016. години. На гол линији је био на 29 утакмица, на осам је сачувао мрежу нетакнутом, на осталима је примио 32 гола. Пољаци наводе и прецизне податке: одбранио је 77 одсто шутева који су ишли у његову мрежу што га сврстава на треће место у Екстракласи.

У јуну ће са У21 репрезентацијом Србије играти на Европском првенству у Пољској. Као играч код клуба? Тек ћемо видети.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар