Borba velikana oko Vanje Milinković Savića!

Benfika već platila, Ajaks kvari posao! U Lehiji već mogu da računaju na ozbiljan profit od prodaje srpskog golmana.

Fudbal 26.12.2016 | 14:00
Borba velikana oko Vanje Milinković Savića!
Znalo se čim je potpisao ugovor tog novembra 2016. godine da će Gdanjsk biti samo prolazna stanica u karijeri Vanje Milinković Savića. Uostalom, nije ga Mančester junajted slučajno doveo još kao 17-godišnjaka. I nije možda odmah uspeo na Old Trafordu, ali Milinković Savić nije odustao od sna da zaigra za veliki evropski klub, a ta bi ambicija mogla da mu se ostvari i pre no što je mislio da će, pošto iz Poljske stižu vesti da su Benfika i Ajaks već u klinču oko srpskog golmana.

Benfika je, naime, već platila 2.000.000 za pravo preče kupovine, ali to znači samo da Lehija mora da je obavesti o ponudama iz drugih klubova, a jedna takva stigla je iz Amsterdama. Finansijski detalji se ne znaju, samo da je ponuda na stolu.

Ništa čudno, Vanja Milinković Savić  je bio veoma dobar u 2016. godini. Na gol liniji je bio na 29 utakmica, na osam je sačuvao mrežu netaknutom, na ostalima je primio 32 gola. Poljaci navode i precizne podatke: odbranio je 77 odsto šuteva koji su išli u njegovu mrežu što ga svrstava na treće mesto u Ekstraklasi.

U junu će sa U21 reprezentacijom Srbije igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Kao igrač kod kluba? Tek ćemo videti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar