Хорнер: Задовољан сам односом Рикарда и Верштапена!

Директор Мерцедеса Кристијан Хорнер рекао је да добар однос Данијела Рикарда и Макса Верштапена помаже њиховим резултатима у шампионату Формуле 1.

Остали спортови 26.12.2016 | 16:15
Хорнер: Задовољан сам односом Рикарда и Верштапена!
"Најважнија ствар је поштовање. Не тражимо од возача да излазе заједно на вечере, али од њих тражимо да се поштују и да поштују екипу. Њих двојица су управо то радили и чињеница да се добро слажу може само да нам користи", рекао је Хорнер за Аутоспорт.

Верштапен је ову годину почео у екипи Торо Росо, али је уочи трке за Велику награду Шпаније прешао у Ред Бул, а Данил Квјат послат је у Торо Росо.

Двојица возача Ред Була су се током сезоне међусобно борили и озбиљно су угрожавали двојац Мерцедеса.

Рикардо (27) је сезону завршио на трећем месту са 256 бодова, иза шамиона Ника Розберга и Луиса Хамилтона, а Верстапен (19) на петом са 204 бода.

"Данијел је у више наврата био скоро као Максов старији брат. Њихови захтеви су веома слични, као и повратне информације које добијамо о болидима. Врло често када их слушамо током квалификација или трка, коментари о возилима су скоро исти, па је за дизајнере и остале у екипи то одличан сценарио", навео је Хорнер.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сањин

26.12.2016 19:58

Хорнер није директор мерцедеса вец ред булла

ОДГОВОРИТЕ