Златан остаје и послије играчке каријере у Јунајтеду?!

Манчестер Јунајтед понудиће свом нападачу Златану Ибрахимовићу посао једног од тренера, када Швеђанин одлучи да заврши каријеру, пренели су британски медији.

Фудбал 26.12.2016 | 22:30
Златан остаје и послије играчке каријере у Јунајтеду?!
Бивши нападач Пари Сен Жермена и Барселоне у октобру је напунио 35 година, али је један од најбољих стрелаца Премијер лиге са 11 голова у 16 утакмица.

Како је пренео Дејли Стар, управа жели да задржи Ибрахимовића на Олд Трафорду и када се шведски фудбалер повуче, како би помогао развој следеће генерације Јунајтедових нападача.

Нападачи Маркуш Рашфорд и Ентони Марсијал не добијају велику минутажу због Ибрахимовићеве добре форме, али би им он као тренер много помогао, додаје се.

Ибрахимовић жели да се бави тренерским послом када заврши играчку каријеру и готово сигурно би прихватио прилику да ради са актуелним тренером Јунајтеда Жозеом Морињом, пошто добро сарадјују.

"Златан размишља и о будућности и жели једног дана да постане тренер. У Јунајтеду су то прихватили и желе да му помогну. Он има позитиван утицај на све и његово именовање на место једног од тренера би свима одоговарало", навео је извор Дејли Стара.

Поједини медији спекулисали су да би Ибрахимовић могао да заврши каријеру у Кини ил САД, али је недавно Мурињо то одбацио.

"Заиста сам срећан због њега. Можда неки мисле да не можеш бити најбољи стрелац са 35 година, пошто играш у Премијер лиги а не у шпанском првенству. Али, за њега је 35 исто као 25, а Ла Лига је иста као и Премијер лига. Он постиже голове, игра добро и срећан сам због њега јер ће каријеру завршити играјући на највишем нивоу, не у Америци или Кини", рекао је менаџер ’Црвених ђавола’.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар