Zlatan ostaje i poslije igračke karijere u Junajtedu?!

Mančester Junajted ponudiće svom napadaču Zlatanu Ibrahimoviću posao jednog od trenera, kada Šveđanin odluči da završi karijeru, preneli su britanski mediji.

Fudbal 26.12.2016 | 22:30
Zlatan ostaje i poslije igračke karijere u Junajtedu?!
Bivši napadač Pari Sen Žermena i Barselone u oktobru je napunio 35 godina, ali je jedan od najboljih strelaca Premijer lige sa 11 golova u 16 utakmica.

Kako je preneo Dejli Star, uprava želi da zadrži Ibrahimovića na Old Trafordu i kada se švedski fudbaler povuče, kako bi pomogao razvoj sledeće generacije Junajtedovih napadača.

Napadači Markuš Rašford i Entoni Marsijal ne dobijaju veliku minutažu zbog Ibrahimovićeve dobre forme, ali bi im on kao trener mnogo pomogao, dodaje se.

Ibrahimović želi da se bavi trenerskim poslom kada završi igračku karijeru i gotovo sigurno bi prihvatio priliku da radi sa aktuelnim trenerom Junajteda Žozeom Morinjom, pošto dobro saradjuju.

"Zlatan razmišlja i o budućnosti i želi jednog dana da postane trener. U Junajtedu su to prihvatili i žele da mu pomognu. On ima pozitivan uticaj na sve i njegovo imenovanje na mesto jednog od trenera bi svima odogovaralo", naveo je izvor Dejli Stara.

Pojedini mediji spekulisali su da bi Ibrahimović mogao da završi karijeru u Kini il SAD, ali je nedavno Murinjo to odbacio.

"Zaista sam srećan zbog njega. Možda neki misle da ne možeš biti najbolji strelac sa 35 godina, pošto igraš u Premijer ligi a ne u španskom prvenstvu. Ali, za njega je 35 isto kao 25, a La Liga je ista kao i Premijer liga. On postiže golove, igra dobro i srećan sam zbog njega jer će karijeru završiti igrajući na najvišem nivou, ne u Americi ili Kini", rekao je menadžer ’Crvenih đavola’.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar