Федерер: Како да зауставимо Новака

Роџер Федерер је итекако свестан да његових 18 гренд слем титула, ма колико представљало рекорд у историји тениса, неће бити лако увећати док је на теренима и Новак Ђоковић.

Свијет 25.12.2016 | 14:44
Федерер: Како да зауставимо Новака
Иако је истакао да верује да ће Ноле поново бити "светски број 1", истина, по његовом мишљењу, "не баш одмах", он додаје да је управо Ђоковић "кривац" што је и даље актуелна поменута бројка која описује Швајцарчев тениски рекорд.
 
"Постоји увек тај позитивни став, та вера да могу да дођем и до 19. гренд слем трофеја. А и радим све да бих то и остварио. Веома сам уверен да са мојим тимом могу до тог подвига, али и да могу да поново добијам неке тешке мечеве, те да физички будем 'тип-топ' када на ред дођу нека велика полуфинала или финала.

Био сам ја и доскора ту негде, близу, али Новак је стварно имао невероватну серију успеха. Скоро да није било никога ко би могао да га надмаши. Зато је сада на свима нама да поново пронађемо себе и смислимо план како да зауставимо Ђоковића. Енди Мареј нам је показао да постоје шансе да освојите неки гренд слем (у Новаково време)", поручује Федерер.

Он се осврнуо и на све већи проблем са допингом у спорту, тражећи да се појачају контроле у тенису.

"Волео бих да се увећају средства за анти-допинг контроле. Нарочито у припремном периоду. Волео бих да видим и да се тестирања обављају када је играчима најтеже, а најважније. На пример, да се после сваког четвртфинала, на свим турнирима, обављају тестирања. Онда ће сваки актер знати да га, баш када очекује највише новца и највише АТП бодова, чека, пре свега, контролор за допинг", не оставља дилему швајцарски ас.

Како због повреде колена није играо још од пораза од Милоша Раонића у вимблдонском полуфиналу, Роџер Федерер у 2017. годину улази као 16. на светској ранг листи.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ноле

25.12.2016 14:26

17гс титула има РФ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

25.12.2016 15:20

Ноле је зауставио сам себе. Илмаз, секташки обреди и погрешна исхрана су учинили своје... На жалист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

25.12.2016 16:19

Имали смо Новака, тенисера јака. А сад има Имаза, није онај ни из близа ...