Federer: Kako da zaustavimo Novaka

Rodžer Federer je itekako svestan da njegovih 18 grend slem titula, ma koliko predstavljalo rekord u istoriji tenisa, neće biti lako uvećati dok je na terenima i Novak Đoković.

Svijet 25.12.2016 | 14:44
Federer: Kako da zaustavimo Novaka
Iako je istakao da veruje da će Nole ponovo biti "svetski broj 1", istina, po njegovom mišljenju, "ne baš odmah", on dodaje da je upravo Đoković "krivac" što je i dalje aktuelna pomenuta brojka koja opisuje Švajcarčev teniski rekord.
 
"Postoji uvek taj pozitivni stav, ta vera da mogu da dođem i do 19. grend slem trofeja. A i radim sve da bih to i ostvario. Veoma sam uveren da sa mojim timom mogu do tog podviga, ali i da mogu da ponovo dobijam neke teške mečeve, te da fizički budem 'tip-top' kada na red dođu neka velika polufinala ili finala.

Bio sam ja i doskora tu negde, blizu, ali Novak je stvarno imao neverovatnu seriju uspeha. Skoro da nije bilo nikoga ko bi mogao da ga nadmaši. Zato je sada na svima nama da ponovo pronađemo sebe i smislimo plan kako da zaustavimo Đokovića. Endi Marej nam je pokazao da postoje šanse da osvojite neki grend slem (u Novakovo vreme)", poručuje Federer.

On se osvrnuo i na sve veći problem sa dopingom u sportu, tražeći da se pojačaju kontrole u tenisu.

"Voleo bih da se uvećaju sredstva za anti-doping kontrole. Naročito u pripremnom periodu. Voleo bih da vidim i da se testiranja obavljaju kada je igračima najteže, a najvažnije. Na primer, da se posle svakog četvrtfinala, na svim turnirima, obavljaju testiranja. Onda će svaki akter znati da ga, baš kada očekuje najviše novca i najviše ATP bodova, čeka, pre svega, kontrolor za doping", ne ostavlja dilemu švajcarski as.

Kako zbog povrede kolena nije igrao još od poraza od Miloša Raonića u vimbldonskom polufinalu, Rodžer Federer u 2017. godinu ulazi kao 16. na svetskoj rang listi.

Izvor: Blic.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nole

25.12.2016 14:26

17gs titula ima RF

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

25.12.2016 15:20

Nole je zaustavio sam sebe. Ilmaz, sektaški obredi i pogrešna ishrana su učinili svoje... Na žalist.

ODGOVORITE
Name

***

25.12.2016 16:19

Imali smo Novaka, tenisera jaka. A sad ima Imaza, nije onaj ni iz bliza ...