Јокићев тренер критикује: Никола, штетиш себи...!

Тренер Денвера Мајк Малоун почео је (коначно) да користи Николу Јокића као стартера, али његову минутажу "скраћују" брзи фаулови којима је склон српски репрезентативац.

Кошарка 25.12.2016 | 15:15
Јокићев тренер критикује: Никола, штетиш себи...!
Никола Јокић игра сјајно, али још увек се привикава на НБА лигу.

Шест личних грешака српског репрезентативца за само 19 минута проведених на паркету у мечу против Атланте, који су Нагетси изгубили (109:108), изнервирали су његовог тренера Мајка Малоуна који је тек у последњих месец дана почео да га користи као стартера.

Од тада смо видели неке бриљантне партије Николе Јокића, попут умало трипл-дабл учинка против Даласа, а према речима Малоуна то би могло да се дешава много чешће, али да талентовани центар не прави толико фаулова.

"То се дешава сваке вечери...", почео је Мајк Малоун причу о Јокићу након меча.

"Никола мора да учи, ово је његова већ четврта или пета утакмица коју игра као стартер, а улази у проблеме са фауловима. У тој једној утакмици када није правио непотребне личне грешке 'флертовао' је са трипл-дабл учинком", пожалио се Мајк Малоун.

Новинари који прате Денвер критиковали су Малоуна који је на почетку сезоне Јокића користио као резервисту, а сада се претвара у носиоца игре који мора да игра бар 30 минута по мечу.

"Штети себи, али штети и тиму. Поента је да мора да игра паметније, он је превише важан играч за нашу игру. Играмо преко њега и потребан нам је на паркету!", подвукао је Малоун.

Претходно је против Даласа, када је Јокић одиграо 38 минута и пружио своју најбољу партију у НБА каријери, Мајк Малоун "припретио" српском репрезентативцу "да ће га пребити ако буде правио глупе фаулове".

Ове сезоне просечно бележи 11.4 поена, 6.7 скокова и 3.3 асистенције по мечу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар