Jokićev trener kritikuje: Nikola, štetiš sebi...!

Trener Denvera Majk Maloun počeo je (konačno) da koristi Nikolu Jokića kao startera, ali njegovu minutažu "skraćuju" brzi faulovi kojima je sklon srpski reprezentativac.

Košarka 25.12.2016 | 15:15
Jokićev trener kritikuje: Nikola, štetiš sebi...!
Nikola Jokić igra sjajno, ali još uvek se privikava na NBA ligu.

Šest ličnih grešaka srpskog reprezentativca za samo 19 minuta provedenih na parketu u meču protiv Atlante, koji su Nagetsi izgubili (109:108), iznervirali su njegovog trenera Majka Malouna koji je tek u poslednjih mesec dana počeo da ga koristi kao startera.

Od tada smo videli neke briljantne partije Nikole Jokića, poput umalo tripl-dabl učinka protiv Dalasa, a prema rečima Malouna to bi moglo da se dešava mnogo češće, ali da talentovani centar ne pravi toliko faulova.

"To se dešava svake večeri...", počeo je Majk Maloun priču o Jokiću nakon meča.

"Nikola mora da uči, ovo je njegova već četvrta ili peta utakmica koju igra kao starter, a ulazi u probleme sa faulovima. U toj jednoj utakmici kada nije pravio nepotrebne lične greške 'flertovao' je sa tripl-dabl učinkom", požalio se Majk Maloun.

Novinari koji prate Denver kritikovali su Malouna koji je na početku sezone Jokića koristio kao rezervistu, a sada se pretvara u nosioca igre koji mora da igra bar 30 minuta po meču.

"Šteti sebi, ali šteti i timu. Poenta je da mora da igra pametnije, on je previše važan igrač za našu igru. Igramo preko njega i potreban nam je na parketu!", podvukao je Maloun.

Prethodno je protiv Dalasa, kada je Jokić odigrao 38 minuta i pružio svoju najbolju partiju u NBA karijeri, Majk Maloun "pripretio" srpskom reprezentativcu "da će ga prebiti ako bude pravio glupe faulove".

Ove sezone prosečno beleži 11.4 poena, 6.7 skokova i 3.3 asistencije po meču.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar