Синдикат пензионера најављује борбу

Пензионери су најугроженија популација у Републици Српској, с најмањим мјесечним примањима у Европи, а из новоснованог Синдиката пензионера РС најављују да ће приоритетно радити на побољшању стандарда најстарије категорије становништва.

Република Српска 24.12.2016 | 14:06
Синдикат пензионера најављује борбу
"Осим повећања износа пензија желимо да побољшамо и здравствену заштиту и бањско лијечење пензионера", рекао је данас на конференцији за новинаре у Бања Луци предсједник овог синдиката Петар Роквић.

Он тврди да су пензионери оснивањем овог синдиката добили свог репрезентативног преговарача у разговорима с представницима Народне скупштине, Владе, те других надлежних представника власти РС.

"Све владе у Републици Српској, од 1995. до данас, на одређени начин су остале дужници пензионерима. Зато ћемо врло брзо прећи на аргументовани дијалог с властима РС, с циљем побољшања стандарда пензионера", рекао је Роквић.

Тражиће мјере против рада "на црно", „сиве економије“, криминала и корупције, те покретање привреде и нова запошљавања.

Синдикат пензионера ће, увјерава, бити ефикаснији у борби за заштиту те категорије становништва у односу на досадашњи рад Удружења пензионера РС.

Извор: Фена

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

боба

24.12.2016 13:17

Највће бирачко тјело су пензионери њима је кречана у мозгу кои синдикат то су поданици режима они само раде за себе ракуљ се клања додику преставници синдиката такође док сви не оду са сцене нема напредка пензионер тристо марака радници до осамсто а они авиони и хеликоптери само се прича о милионима која разлика само нек потрес дрма неко нас посматра а не само чита и анализира нека нам је са срећом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

24.12.2016 14:42

Баја је окупио сав олос који це завртати народ за добре паре а народ глупљи него се да претпоставити па нека се пате пензионери и они гласају за ситне паре.

Name

Симо

24.12.2016 15:15

Јесил' Бобо муско или зенско, јеси ли млада или стара, ја глупа ти коментара...*

Name

Цоол

24.12.2016 13:29

Аух, ал су уранили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

24.12.2016 14:39

Да немам аустријску пензију од насе би цепркао по контејнерима а синдикати су само стари папци и ниста друго краду јос цланарине од биједника багра до смрти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

24.12.2016 14:50

Свјесно или несвјесно, гласајуци за ову власт, данасњи пензионери су упропастили сваку сансу за иоле нормалан зивот својој родјеној дјеци, унуцима, и омладини уопсте. Да се разумијемо, ни омладина није бог зна ста боља. Мозда једва 20% омладине излази на гласање. Али то је посљедица гласања њихових родитеља и дједова и баба, данасњих пензионера. Виде ста се десава, у какав се канал претворила ова земља, и не вјерују у изборни систем нити их уопсте интересује. Виде дјеца да олос и сљам има, а да њихови постени родитељи и дједови немају, и ста они онда има да тразе овдје, и ста има да излазе на гласање? Гарантујем зивотом да све један иоле нормалан млад цовјек зели напустити ову земљу заувијек, али немају гдје, не могу оставити јадне родитеље који презивљавају на ивици са 300км пензије. Пензионери хвала вам за све сто сте радили прије рата за вријеме Југославије, за све радне акције у којима сте уцествовали и изградили много тога, хвала вам за године рата у рововима, у које вас ми млади нисмо отјерали, вец ови исти ко сто су сад на власти. Са истом реториком владају а мандат им дају управо пензионери јер они цине највеци проценат гласацког тијела. Хвала вам за све наведено, али послије тог несрецног и трагицног рата, ниста паметно урадили нисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

24.12.2016 15:22

Ви пензионери имате олоше за представнике и папке немој те ништа очекивати док вам је ракуља и онаквије.Живи те од стари времена и контењера!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

24.12.2016 21:15

Нема проблема има соколац или касиндол,нека се пензионери небрину,председник мисли о свом народу,само гаревац да поправи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикат пензионера Републике Српске

20.07.2017 08:37

Добро запамтите поштовани пензионери и имајте у виду да Синдикат пензионера већ годину ипо дана се оспорава од актуелне власти, јер нисмо ничији поданици и нисмо владина организација као ти што сте их навели. С поштовањем Градски одбор Бања Лука Још једном ми нисмо Удружење ми смо Синдикат.

ОДГОВОРИТЕ