Sindikat penzionera najavljuje borbu

Penzioneri su najugroženija populacija u Republici Srpskoj, s najmanjim mjesečnim primanjima u Evropi, a iz novosnovanog Sindikata penzionera RS najavljuju da će prioritetno raditi na poboljšanju standarda najstarije kategorije stanovništva.

Republika Srpska 24.12.2016 | 14:06
Sindikat penzionera najavljuje borbu
"Osim povećanja iznosa penzija želimo da poboljšamo i zdravstvenu zaštitu i banjsko liječenje penzionera", rekao je danas na konferenciji za novinare u Banja Luci predsjednik ovog sindikata Petar Rokvić.

On tvrdi da su penzioneri osnivanjem ovog sindikata dobili svog reprezentativnog pregovarača u razgovorima s predstavnicima Narodne skupštine, Vlade, te drugih nadležnih predstavnika vlasti RS.

"Sve vlade u Republici Srpskoj, od 1995. do danas, na određeni način su ostale dužnici penzionerima. Zato ćemo vrlo brzo preći na argumentovani dijalog s vlastima RS, s ciljem poboljšanja standarda penzionera", rekao je Rokvić.

Tražiće mjere protiv rada "na crno", „sive ekonomije“, kriminala i korupcije, te pokretanje privrede i nova zapošljavanja.

Sindikat penzionera će, uvjerava, biti efikasniji u borbi za zaštitu te kategorije stanovništva u odnosu na dosadašnji rad Udruženja penzionera RS.

Izvor: Fena

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

boba

24.12.2016 13:17

Najvće biračko tjelo su penzioneri njima je krečana u mozgu koi sindikat to su podanici režima oni samo rade za sebe rakulj se klanja dodiku prestavnici sindikata takođe dok svi ne odu sa scene nema napredka penzioner tristo maraka radnici do osamsto a oni avioni i helikopteri samo se priča o milionima koja razlika samo nek potres drma neko nas posmatra a ne samo čita i analizira neka nam je sa srećom.

ODGOVORITE
Name

mislim

24.12.2016 14:42

Baja je okupio sav olos koji ce zavrtati narod za dobre pare a narod gluplji nego se da pretpostaviti pa neka se pate penzioneri i oni glasaju za sitne pare.

Name

Simo

24.12.2016 15:15

Jesil' Bobo musko ili zensko, jesi li mlada ili stara, ja glupa ti komentara...*

Name

Cool

24.12.2016 13:29

Auh, al su uranili!

ODGOVORITE
Name

borac

24.12.2016 14:39

Da nemam austrijsku penziju od nase bi ceprkao po kontejnerima a sindikati su samo stari papci i nista drugo kradu jos clanarine od bijednika bagra do smrti.

ODGOVORITE
Name

BL

24.12.2016 14:50

Svjesno ili nesvjesno, glasajuci za ovu vlast, danasnji penzioneri su upropastili svaku sansu za iole normalan zivot svojoj rodjenoj djeci, unucima, i omladini uopste. Da se razumijemo, ni omladina nije bog zna sta bolja. Mozda jedva 20% omladine izlazi na glasanje. Ali to je posljedica glasanja njihovih roditelja i djedova i baba, danasnjih penzionera. Vide sta se desava, u kakav se kanal pretvorila ova zemlja, i ne vjeruju u izborni sistem niti ih uopste interesuje. Vide djeca da olos i sljam ima, a da njihovi posteni roditelji i djedovi nemaju, i sta oni onda ima da traze ovdje, i sta ima da izlaze na glasanje? Garantujem zivotom da sve jedan iole normalan mlad covjek zeli napustiti ovu zemlju zauvijek, ali nemaju gdje, ne mogu ostaviti jadne roditelje koji prezivljavaju na ivici sa 300km penzije. Penzioneri hvala vam za sve sto ste radili prije rata za vrijeme Jugoslavije, za sve radne akcije u kojima ste ucestvovali i izgradili mnogo toga, hvala vam za godine rata u rovovima, u koje vas mi mladi nismo otjerali, vec ovi isti ko sto su sad na vlasti. Sa istom retorikom vladaju a mandat im daju upravo penzioneri jer oni cine najveci procenat glasackog tijela. Hvala vam za sve navedeno, ali poslije tog nesrecnog i tragicnog rata, nista pametno uradili niste.

ODGOVORITE
Name

Radašin

24.12.2016 15:22

Vi penzioneri imate ološe za predstavnike i papke nemoj te ništa očekivati dok vam je rakulja i onakvije.Živi te od stari vremena i kontenjera!!!!!

ODGOVORITE
Name

Boki

24.12.2016 21:15

Nema problema ima sokolac ili kasindol,neka se penzioneri nebrinu,predsednik misli o svom narodu,samo garevac da popravi

ODGOVORITE
Name

Sindikat penzionera Republike Srpske

20.07.2017 08:37

Dobro zapamtite poštovani penzioneri i imajte u vidu da Sindikat penzionera već godinu ipo dana se osporava od aktuelne vlasti, jer nismo ničiji podanici i nismo vladina organizacija kao ti što ste ih naveli. S poštovanjem Gradski odbor Banja Luka Još jednom mi nismo Udruženje mi smo Sindikat.

ODGOVORITE