Оптужена тројка застрашивала тужиоца

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу због ометања рада правосуђа БиХ против Хариса Зорнића, Ениса Мандала и Мурата Ђудерије.

Босна и Херцеговина 24.12.2016 | 11:15
Оптужена тројка застрашивала тужиоца
Зорнић, који је рођен у Рожају, Мандала, у Скопљу, и Ђудерија, у Фочи, оптужени су да су са Шемсудином Хоџићем, с намјером да застраше тужиоца у предмету који се водио против Зорнића /раније се звао Љутвија Дацић/, осмислили план, надгледали и опсервирали мјесто становања, те украли аутомобил "шкода октавија", у власништву супруга тужиоца БиХ Диане Кајмаковић.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су наведена лица након неколико дана покушала да униште возило Кајмаковића гурнувши га у провалију, међутим, возило је зауставило ниско растиње и терен, те је претрпјело знатна оштећења.

Наведено кривично дјело догодило се 2010. године, када је Зорнић био у притвору, а с намјером застрашивања поступајућег тужиоца, ради покушаја добијања одређених процесних радњи и изласка оптуженог из притвора, додаје се у саопштењу.

Оптужени се терете да су, кориштењем застрашивања, да би на тај начин спријечили тужиоца да врши службену дужност у вези са кривичним поступком који се води по Закону БиХ, оштетили туђу ствар, чиме су Зорнић и Мандал починили кривично дјело ометања рада правосуђа, а Ђудерија кривично дјело оштећења туђе ствари.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

Фото: Фактор.ба/Промо

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

МИГ 29

24.12.2016 11:31

ИСИЛ и то ти је то најстрозу казну и протјеривање у земље одакле долазе уколико их ослободе ријец је о ИСИЛу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

20.03.2018 11:13

Очигледно је да постоје различити аршини око поступања и оштећења туђе ствари јел у Републици Српској окружно јавно тужулаштво Бања Лука, је ослободило Александра Столића из Котор Вароши, који је против правно отуђио и присвојио лично моје путничко моторно возило форд за које пет година већ тужилаштво које је водило поступак и муп Републике Српске незнају гдје је спорно возило код кога се налази све ово вријеме и зашто није враћено власнику по налогу суда, тужилаштва или полиције, е то вам је слика правосуђа у српској.

Name

дијана

24.12.2016 12:05

То тузилаштво је корумпиран до срзи па полицајцу граничне полиције БиХ, Палалиц Далибор је прећено смрћу угрожена му безбједност била након откривања милионског организованог ланца и сверца цигарета, сипа је радила истрагу и доставила извјестај тузиластву које годинама овај предмет држи у латици неког тужиоца, јели то законит рад тужилаштва или тужиоци су привилеговани њихов живот је вреднији од живота полицајца, који штити државу, брука невиђена и срамота, фуј.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСТАВ

13.02.2018 15:17

Нажалост истина тужилаштво Бих селектује лица и грађане некима се смије пријети (и ако раде у интересу државе полиција) некима ни помислити а устав обавезује једнакоправност, нажалост у случају поменутог полицајца Палалић Далибор државне институције БиХ су кришиле сопствени устав што је апсордна чињеница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСТАВ

10.12.2018 21:55

Држава која зна и упозната је била за претње полицајцу ,није покусала да застити и помогне том истом полицајцу поготову кои је разоткрио и пријавио преко гранични милионски шверц цигарета та држава нетреба да постоји!!!!!!!!!!

Name

Сведок

12.12.2022 14:27

На жалост тужиластво ради селективно !.Полицијски службеник тада у повоју државне границне слузбе је разоткрио вишемикионски шверц цигарета из БиХ за Хрватску и то је највећа заплена уједно цигарета од самог оснивања заједничких институција БиХ заслужног појединца .Ово је само потврда колико је човјек способан.На жалост њему упућене пријетње не само да је скривала држава већ и сама полицијска агенција у којој је радио и био распоредјен која није никад ни покусала није да проведе истрагу и ако је била обавезна да то учини по службеној дужности јер њен упосленик је био животно угрожен због извршавања службебих послова и задатака.То је потврдио и директор граничне полиције БиХ у то време Винко Думанчић не дајући валидне одговоре и разлоге засто није проведена истрага око пријетњи полицијском службенику и кријумчарењу цигарета од стране граничне полиције БиХ и ако је то њена била обавеза и дужност и,надлежност. Овим је директор потврдио да сви нису безбједни у БиХ и да закон није исти за све једнако да је мафија јача од државе јер полицајац је држава или би требало да буде?

ОДГОВОРИТЕ