Оптужена тројка застрашивала тужиоца

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу због ометања рада правосуђа БиХ против Хариса Зорнића, Ениса Мандала и Мурата Ђудерије.

Босна и Херцеговина 24.12.2016 | 11:15
Оптужена тројка застрашивала тужиоца
Зорнић, који је рођен у Рожају, Мандала, у Скопљу, и Ђудерија, у Фочи, оптужени су да су са Шемсудином Хоџићем, с намјером да застраше тужиоца у предмету који се водио против Зорнића /раније се звао Љутвија Дацић/, осмислили план, надгледали и опсервирали мјесто становања, те украли аутомобил "шкода октавија", у власништву супруга тужиоца БиХ Диане Кајмаковић.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су наведена лица након неколико дана покушала да униште возило Кајмаковића гурнувши га у провалију, међутим, возило је зауставило ниско растиње и терен, те је претрпјело знатна оштећења.

Наведено кривично дјело догодило се 2010. године, када је Зорнић био у притвору, а с намјером застрашивања поступајућег тужиоца, ради покушаја добијања одређених процесних радњи и изласка оптуженог из притвора, додаје се у саопштењу.

Оптужени се терете да су, кориштењем застрашивања, да би на тај начин спријечили тужиоца да врши службену дужност у вези са кривичним поступком који се води по Закону БиХ, оштетили туђу ствар, чиме су Зорнић и Мандал починили кривично дјело ометања рада правосуђа, а Ђудерија кривично дјело оштећења туђе ствари.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

Фото: Фактор.ба/Промо

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МИГ 29

24.12.2016 12:31

ИСИЛ и то ти је то најстрозу казну и протјеривање у земље одакле долазе уколико их ослободе ријец је о ИСИЛу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

20.03.2018 12:13

Очигледно је да постоје различити аршини око поступања и оштећења туђе ствари јел у Републици Српској окружно јавно тужулаштво Бања Лука, је ослободило Александра Столића из Котор Вароши, који је против правно отуђио и присвојио лично моје путничко моторно возило форд за које пет година већ тужилаштво које је водило поступак и муп Републике Српске незнају гдје је спорно возило код кога се налази све ово вријеме и зашто није враћено власнику по налогу суда, тужилаштва или полиције, е то вам је слика правосуђа у српској.

Name

дијана

24.12.2016 13:05

То тузилаштво је корумпиран до срзи па полицајцу граничне полиције БиХ, Палалиц Далибор је прећено смрћу угрожена му безбједност била након откривања милионског организованог ланца и сверца цигарета, сипа је радила истрагу и доставила извјестај тузиластву које годинама овај предмет држи у латици неког тужиоца, јели то законит рад тужилаштва или тужиоци су привилеговани њихов живот је вреднији од живота полицајца, који штити државу, брука невиђена и срамота, фуј.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСТАВ

13.02.2018 16:17

Нажалост истина тужилаштво Бих селектује лица и грађане некима се смије пријети (и ако раде у интересу државе полиција) некима ни помислити а устав обавезује једнакоправност, нажалост у случају поменутог полицајца Палалић Далибор државне институције БиХ су кришиле сопствени устав што је апсордна чињеница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСТАВ

10.12.2018 22:55

Држава која зна и упозната је била за претње полицајцу ,није покусала да застити и помогне том истом полицајцу поготову кои је разоткрио и пријавио преко гранични милионски шверц цигарета та држава нетреба да постоји!!!!!!!!!!