Optužena trojka zastrašivala tužioca

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu zbog ometanja rada pravosuđa BiH protiv Harisa Zornića, Enisa Mandala i Murata Đuderije.

Bosna i Hercegovina 24.12.2016 | 11:15
Optužena trojka zastrašivala tužioca
Zornić, koji je rođen u Rožaju, Mandala, u Skoplju, i Đuderija, u Foči, optuženi su da su sa Šemsudinom Hodžićem, s namjerom da zastraše tužioca u predmetu koji se vodio protiv Zornića /ranije se zvao Ljutvija Dacić/, osmislili plan, nadgledali i opservirali mjesto stanovanja, te ukrali automobil "škoda oktavija", u vlasništvu supruga tužioca BiH Diane Kajmaković.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su navedena lica nakon nekoliko dana pokušala da unište vozilo Kajmakovića gurnuvši ga u provaliju, međutim, vozilo je zaustavilo nisko rastinje i teren, te je pretrpjelo znatna oštećenja.

Navedeno krivično djelo dogodilo se 2010. godine, kada je Zornić bio u pritvoru, a s namjerom zastrašivanja postupajućeg tužioca, radi pokušaja dobijanja određenih procesnih radnji i izlaska optuženog iz pritvora, dodaje se u saopštenju.

Optuženi se terete da su, korištenjem zastrašivanja, da bi na taj način spriječili tužioca da vrši službenu dužnost u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi po Zakonu BiH, oštetili tuđu stvar, čime su Zornić i Mandal počinili krivično djelo ometanja rada pravosuđa, a Đuderija krivično djelo oštećenja tuđe stvari.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Foto: Faktor.ba/Promo

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MIG 29

24.12.2016 11:31

ISIL i to ti je to najstrozu kaznu i protjerivanje u zemlje odakle dolaze ukoliko ih oslobode rijec je o ISILu.

ODGOVORITE
Name

svedok

20.03.2018 11:13

Očigledno je da postoje različiti aršini oko postupanja i oštećenja tuđe stvari jel u Republici Srpskoj okružno javno tužulaštvo Banja Luka, je oslobodilo Aleksandra Stolića iz Kotor Varoši, koji je protiv pravno otuđio i prisvojio lično moje putničko motorno vozilo ford za koje pet godina već tužilaštvo koje je vodilo postupak i mup Republike Srpske neznaju gdje je sporno vozilo kod koga se nalazi sve ovo vrijeme i zašto nije vraćeno vlasniku po nalogu suda, tužilaštva ili policije, e to vam je slika pravosuđa u srpskoj.

Name

dijana

24.12.2016 12:05

To tuzilaštvo je korumpiran do srzi pa policajcu granične policije BiH, Palalic Dalibor je prećeno smrću ugrožena mu bezbjednost bila nakon otkrivanja milionskog organizovanog lanca i sverca cigareta, sipa je radila istragu i dostavila izvjestaj tuzilastvu koje godinama ovaj predmet drži u latici nekog tužioca, jeli to zakonit rad tužilaštva ili tužioci su privilegovani njihov život je vredniji od života policajca, koji štiti državu, bruka neviđena i sramota, fuj.....

ODGOVORITE
Name

USTAV

13.02.2018 15:17

Nažalost istina tužilaštvo Bih selektuje lica i građane nekima se smije prijeti (i ako rade u interesu države policija) nekima ni pomisliti a ustav obavezuje jednakopravnost, nažalost u slučaju pomenutog policajca Palalić Dalibor državne institucije BiH su krišile sopstveni ustav što je apsordna činjenica.

ODGOVORITE
Name

USTAV

10.12.2018 21:55

Država koja zna i upoznata je bila za pretnje policajcu ,nije pokusala da zastiti i pomogne tom istom policajcu pogotovu koi je razotkrio i prijavio preko granični milionski šverc cigareta ta država netreba da postoji!!!!!!!!!!

Name

Svedok

12.12.2022 14:27

Na žalost tužilastvo radi selektivno !.Policijski službenik tada u povoju državne granicne sluzbe je razotkrio višemikionski šverc cigareta iz BiH za Hrvatsku i to je najveća zaplena ujedno cigareta od samog osnivanja zajedničkih institucija BiH zaslužnog pojedinca .Ovo je samo potvrda koliko je čovjek sposoban.Na žalost njemu upućene prijetnje ne samo da je skrivala država već i sama policijska agencija u kojoj je radio i bio rasporedjen koja nije nikad ni pokusala nije da provede istragu i ako je bila obavezna da to učini po službenoj dužnosti jer njen uposlenik je bio životno ugrožen zbog izvršavanja službebih poslova i zadataka.To je potvrdio i direktor granične policije BiH u to vreme Vinko Dumančić ne dajući validne odgovore i razloge zasto nije provedena istraga oko prijetnji policijskom službeniku i krijumčarenju cigareta od strane granične policije BiH i ako je to njena bila obaveza i dužnost i,nadležnost. Ovim je direktor potvrdio da svi nisu bezbjedni u BiH i da zakon nije isti za sve jednako da je mafija jača od države jer policajac je država ili bi trebalo da bude?

ODGOVORITE