Optužena trojka zastrašivala tužioca

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu zbog ometanja rada pravosuđa BiH protiv Harisa Zornića, Enisa Mandala i Murata Đuderije.

Bosna i Hercegovina 24.12.2016 | 11:15
Optužena trojka zastrašivala tužioca
Zornić, koji je rođen u Rožaju, Mandala, u Skoplju, i Đuderija, u Foči, optuženi su da su sa Šemsudinom Hodžićem, s namjerom da zastraše tužioca u predmetu koji se vodio protiv Zornića /ranije se zvao Ljutvija Dacić/, osmislili plan, nadgledali i opservirali mjesto stanovanja, te ukrali automobil "škoda oktavija", u vlasništvu supruga tužioca BiH Diane Kajmaković.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su navedena lica nakon nekoliko dana pokušala da unište vozilo Kajmakovića gurnuvši ga u provaliju, međutim, vozilo je zaustavilo nisko rastinje i teren, te je pretrpjelo znatna oštećenja.

Navedeno krivično djelo dogodilo se 2010. godine, kada je Zornić bio u pritvoru, a s namjerom zastrašivanja postupajućeg tužioca, radi pokušaja dobijanja određenih procesnih radnji i izlaska optuženog iz pritvora, dodaje se u saopštenju.

Optuženi se terete da su, korištenjem zastrašivanja, da bi na taj način spriječili tužioca da vrši službenu dužnost u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi po Zakonu BiH, oštetili tuđu stvar, čime su Zornić i Mandal počinili krivično djelo ometanja rada pravosuđa, a Đuderija krivično djelo oštećenja tuđe stvari.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Foto: Faktor.ba/Promo

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

MIG 29

24.12.2016 12:31

ISIL i to ti je to najstrozu kaznu i protjerivanje u zemlje odakle dolaze ukoliko ih oslobode rijec je o ISILu.

ODGOVORITE
Name

svedok

20.03.2018 12:13

Očigledno je da postoje različiti aršini oko postupanja i oštećenja tuđe stvari jel u Republici Srpskoj okružno javno tužulaštvo Banja Luka, je oslobodilo Aleksandra Stolića iz Kotor Varoši, koji je protiv pravno otuđio i prisvojio lično moje putničko motorno vozilo ford za koje pet godina već tužilaštvo koje je vodilo postupak i mup Republike Srpske neznaju gdje je sporno vozilo kod koga se nalazi sve ovo vrijeme i zašto nije vraćeno vlasniku po nalogu suda, tužilaštva ili policije, e to vam je slika pravosuđa u srpskoj.

Name

dijana

24.12.2016 13:05

To tuzilaštvo je korumpiran do srzi pa policajcu granične policije BiH, Palalic Dalibor je prećeno smrću ugrožena mu bezbjednost bila nakon otkrivanja milionskog organizovanog lanca i sverca cigareta, sipa je radila istragu i dostavila izvjestaj tuzilastvu koje godinama ovaj predmet drži u latici nekog tužioca, jeli to zakonit rad tužilaštva ili tužioci su privilegovani njihov život je vredniji od života policajca, koji štiti državu, bruka neviđena i sramota, fuj.....

ODGOVORITE
Name

USTAV

13.02.2018 16:17

Nažalost istina tužilaštvo Bih selektuje lica i građane nekima se smije prijeti (i ako rade u interesu države policija) nekima ni pomisliti a ustav obavezuje jednakopravnost, nažalost u slučaju pomenutog policajca Palalić Dalibor državne institucije BiH su krišile sopstveni ustav što je apsordna činjenica.

ODGOVORITE
Name

USTAV

10.12.2018 22:55

Država koja zna i upoznata je bila za pretnje policajcu ,nije pokusala da zastiti i pomogne tom istom policajcu pogotovu koi je razotkrio i prijavio preko granični milionski šverc cigareta ta država netreba da postoji!!!!!!!!!!