Зашто сви иду на скијање у Француску?

Осим великог избора стаза и повољних аранжмана, многи обирају баш Француску као своје скијашко одредиште због тога што су апартмани у већини случајева смештени на самом скијалишту, а ски пас вреди и за пропратне садржаје, попут коришћења спортског центра, базена или ноћног скијања.

Путовања 24.12.2016 | 13:00
Зашто сви иду на скијање у Француску?
Ако још нисте нашли своје савршено скијалиште, ових неколико скијалишта у Француској и њихове примамљиве понуде морате да испробате.

1. Лес 2 Алпес

Највећи скијашки глечер у Европи смештен између северних и јужних Алпа налази се на скијалишкој дестинацији Лес 2 Алпес, коју греје сунце чак 250 дана у години. На скијалишту је 200 км разних типова стаза, с највећом висинском разликом од 2.300 м; кабинске жичаре, гондоле, глечерски воз.... На висини од 2600 м налази се сноw-парк – рај за сноубордере и скијаше жељне изазова.

2. Рисоул

Дом чувеног Сурфланда, Рисоул, вежбалиште је за сноубоард репрезентативце и зато омиљено скијалиште за оне који преферирају авантуре на једној дасци. Заједно с Варсом, који се налази на другој страни Пиц де Цхабриèреса, чини скијашко подручје ла Форêт Бланцхе једно од ретких француских не-глечерских скијалишта. Скијалиште располаже са 185 км скијашких стаза, 116 спустова (21 зелена, 45 плавих, 40 црвених и 10 црних) и 55 ски лифтова.

3. Вал Торенс

Вал Торенс је највиши део највећег скијашког комплекса на свету "3 Валлеес", са 600 км скијашких стаза и 200 разних типова ски-лифтова који повезују укупно 25 планинских врхова, заједно са 6 глечера преко 3000 м/нв. Познат као највиши скијашки центар у Европи има одличне услове – нема ходања и ношења опреме до скијалишта јер место Вал Торенс јесте скијалиште и томе је подређено апсолутно све. Ту је и богата апрес ски понуда; барови, спортске дворане, базени и велнес. Ноћни сати ће вам брзо протећи у многим тематским клубовима с живом свирком и разним повољним понудама.

4. Ла Росиере

Ла Росиере Еспаце Сан Бенарадо јединствено је француско скијалиште с ког можете прећи државну границу на скијама и скијати на италијанском скијалишту Ла Тхуиле у Валле д’Аоста. Ова два скијалишта интернационално су повезана ски лифтовима. На француској страни, Еспаце Сан Бернардо одузима дах погледом на долину Тарентаисе, а с највише тачке скијалишта можете уживати у незаборавној панорами околних планина и величанственом Монблану.

Јужна оријентација скијалишта у близини границе може се похвалити обиљем дугих, сунчаних дана, а преко границе у Италији, Ла Тхуиле гарантира сњежни покривач захваљујући сјеверно оријентираним скијашким падинама и сухом ''пудер'' снијегу.

С укупно 160 км скијашких стаза и 38 разних типова ски лифтова, скијалиште Еспаце Сан Бернардо нуди различите изазове: 11 км дуги спуст Сан Бернардо, неуређено, али осигурано подручје офф-писте изнад Ла Росиере, сноупарк са скакаоницама и ''пругама'' на разним нивоима тежине, а за децу су уређени и опремљени посебни паркови на снегу па је Ла Росиере с разлогом једно од француских скијалишта које је добило оцену ''Лес п’титс Монтагнардс'' као посебно скијалиште за породице с децом.

Извор: ПУНКУФЕР.ХР

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

скy

25.12.2016 10:45

Тамо је бољи снијег ;-))

ОДГОВОРИТЕ