Преминула позната стјуардеса из Србије

У Београду је у 67. години преминула некадашња стјуардеса "ЈАТ-а" Весна Вуловић, запамћена као једина особа која је преживјела пад авиона прије 44 године.

Србија 24.12.2016 | 08:29
Преминула позната стјуардеса из Србије
Весна Вуловић, рођена у Београду 1950. године, ушла је у Гинисову књигу рекорда као особа која је преживјела пад са висине 10.160 метара без падобрана.

Несрећа се догодила 1972. године када се изнад Чехословачке срушио "ЈАТ-ов" авион.

Весна Вуловић је преживјела пошто је била везана за своје сједиште у задњем дијелу авиона који је, послије експлозије, остао спојен за тоалете и пао на снијегом покривену планину, преноси РТС.

Двадесетдвогодишња стјуардеса није чак ни била предвиђена за тај лет, већ је била замијењена са другом стјуардесом која се такође звала Весна.

Наставила је да ради за "ЈАТ", али не као стјуардеса, већ за шалтером након потпуног опоравка од повреда међу којима су биле фрактура лобање, обје сломљене ноге и три сломљена пршљена, од којих је један био згњечен, због чега је остала привремено парализована од појаса надоле.

Проходала је након неколико мјесеци, послије више узастопних операција.

Весна Вуловић је примила титулу за Гинисов рекорд од Пола Макартнија. Касније је постала национални херој у Југославији током седамдесетих година.

Извор: Агенције/РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мир

24.12.2016 11:16

Поцивај у миру и нека ти Господ подари све благодати онога свијета!

ОДГОВОРИТЕ