Никић и Гоцић: Немамо за чим да жалимо!

Златни ватерполисти Србије Живко Гоцић и Слободан Никић емотивно су се опростили од репрезентације.

Остали спортови 24.12.2016 | 08:45
Никић и Гоцић: Немамо за чим да жалимо!
Они су новинарима после опроштајне утакмице рекли да немају за чиме за жале.

Капитена Гоцића су на крају меча савладале емоције, а новинарима је рекао да му је теже било данас него када је одлучио да се опрости од националног тима после освајања златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Данас је било најтеже..., још не могу да говорим како треба, али смо се једно пет-шест-седам дана концентрисали на ово, имали смо сценарио у глави, тако да смо покушавали да све до краја поднесемо стоички, али смо мало попустили на крају, боже мој", рекао је Гоцић са сузама у очима.

Ватерполо репрезентација је са њима у тиму освојила буквално све што је могло да се освоји.

"Дивна каријера иза нас, невероватно је шта смо све успели да урадимо и на крају да ставимо јагоду на шлаг на торту златном медаљом у Рију. Људи кад причају о нама у неком суперлативу, како смо ми легенде и то, ми као да гледамо да се то неком другом дешава, а не нама. Пресрећни смо, видео сам да је Ташмајдан после ко зна колико година испуњен. Хвала вам. Наравно, пољупци и поздрави нашој браћи и нашој екипи", рекао је Гоцић.

Никић је казао да није замишљао ће имати овако успешну каријеру.

"Да ми је неко пре неколико година да ћу имати овакав крај репрезентативне каријере, не бих му веровао. Кум мој (Гоцић) ми је био капитен на девет такмичења на којима смо освојили девет златних медаља. Ово је била круна за крај године у којој смо били европски прваци у Београду. Доминирали смо последњих година. Ова генерација ће се памтити дуго, дуго година. Стварно је посебан осећај бити део једног колектива као што је репрезентација Србије", рекао је Никић.

Одговор на новинарско питање Гоцићу да ли за нечем жали у каријери био је кратак и јасан.

"Не. Како? Шта да жалимо кад смо све освојили? Невероватно звучи, али немамо за чиме да жалимо. Као што смо певали, освојили смо све. Нешто два пута, нешто пет пута, нешто 10. Невероватно, невероватно. Прошло је 15 година. Сад се сећам када смо се 2002. године појавили голобради...прошло је као у трептају ока. Не бих мењао ни за шта, јер такав колектив какав смо били, то ћу памтити до краја живота", рекао је Гоцић.

Њима су саиграчи поклонили пензионерске столице са потписима свих играча.

"Сада ћемо имати мало више времена да се посветимо породици и неким другим стварима за које нисмо имали времена, али као што је и Боби рекао, не жалим ниједан тренутак што сам провео овде. Ја сам најсрећнији и најпоноснији човек на свету што сам могао да будем део овог тима и њихов 'водја', односно капитен", рекао је Гоцић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар