Како је терориста прешао три земље?

Након што је у Милану убијен Тунишанин Анис Амри, најтраженији човек у Европи одговоран за напад у Берлину, све је гласније питање како је успео да пређе више од 1.600 километара и уз појачане мере безбедности од Немачке, преко Белгије стигне до Италије.

Свијет 23.12.2016 | 17:45
Како је терориста прешао три земље?
Упркос томе што су полиције европских земаља и обавештајне службе широм Европе трагале за Амријем, који је камионом на Божићном вашару у Берлину усмртио 12 и повредио 50 људи у понедељак, он је са очигледном лакоћом прешао границе три европске земље, пише Дејли Телеграф.

И немачки Билд објавио је мапу Амријевог кретања.

Милански полицајци који су убили Аниса Амрија изводили су рутинску контролу у ноћи између четвртка и петка и нису имали информације да се он налази у Милану, већ је његов идентитет утврђен на основу отисака пристију.

Али његова смрт у северној Италији, километрима од места злочина, поново је поставила незгодна питања о томе како лако терористи могу да користе европски систем отворених граница у зони Шенгена, наводи британски лист.

Према наводима полиције, Амри је брзим возом допутовао из Шамберија у Француској до италијанског Торина одакле је отишао у Милано где је стигао сат после поноћи.

И све ток, док су његове фотографије и снимци са надзорних камера објавили све европске телевизијске станице и новине, пише Телеграф.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Изглед

23.12.2016 22:08

Није одударао од стотине хиљада Арапа и то је то. Покој му дуси. Ваљда це тамо наци мир који није насао за зивота. Да ли це га пратити дусе зртава не знам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2016 08:27

Ви заиста вјерујете у све ове небулозе? ста би ти урадио да бјежис од полиције? дал би у 3 ујутро био вани и дал би уопсте с стао полицији? праве нас будалама а већина и јесмо.