Kako je terorista prešao tri zemlje?

Nakon što je u Milanu ubijen Tunišanin Anis Amri, najtraženiji čovek u Evropi odgovoran za napad u Berlinu, sve je glasnije pitanje kako je uspeo da pređe više od 1.600 kilometara i uz pojačane mere bezbednosti od Nemačke, preko Belgije stigne do Italije.

Svijet 23.12.2016 | 17:45
Kako je terorista prešao tri zemlje?
Uprkos tome što su policije evropskih zemalja i obaveštajne službe širom Evrope tragale za Amrijem, koji je kamionom na Božićnom vašaru u Berlinu usmrtio 12 i povredio 50 ljudi u ponedeljak, on je sa očiglednom lakoćom prešao granice tri evropske zemlje, piše Dejli Telegraf.

I nemački Bild objavio je mapu Amrijevog kretanja.

Milanski policajci koji su ubili Anisa Amrija izvodili su rutinsku kontrolu u noći između četvrtka i petka i nisu imali informacije da se on nalazi u Milanu, već je njegov identitet utvrđen na osnovu otisaka pristiju.

Ali njegova smrt u severnoj Italiji, kilometrima od mesta zločina, ponovo je postavila nezgodna pitanja o tome kako lako teroristi mogu da koriste evropski sistem otvorenih granica u zoni Šengena, navodi britanski list.

Prema navodima policije, Amri je brzim vozom doputovao iz Šamberija u Francuskoj do italijanskog Torina odakle je otišao u Milano gde je stigao sat posle ponoći.

I sve tok, dok su njegove fotografije i snimci sa nadzornih kamera objavili sve evropske televizijske stanice i novine, piše Telegraf.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Izgled

23.12.2016 22:08

Nije odudarao od stotine hiljada Arapa i to je to. Pokoj mu dusi. Valjda ce tamo naci mir koji nije nasao za zivota. Da li ce ga pratiti duse zrtava ne znam.

ODGOVORITE
Name

Re

24.12.2016 08:27

Vi zaista vjerujete u sve ove nebuloze? sta bi ti uradio da bježis od policije? dal bi u 3 ujutro bio vani i dal bi uopste s stao policiji? prave nas budalama a većina i jesmo.