Скупштина: Што је закон прекршен, ником ништа

На дневном реду посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске и даље је приједлог буџета за наредну годину. Оштра расправа међу посланицима почела је због слања кључних докумената у парламентарну процедуру по хитном поступку. Из клуба СНСД-а су признали да није могло прије, јер нису имали скупштинску већину, а што је закон прекршен, нико неће одговарати.

Република Српска 23.12.2016 | 16:40
Скупштина: Што је закон прекршен, ником ништа
У вријеме када су буџет и економске реформе требало да буду на посланичким столовима у форми нацрта, па онда приједлога, и све то по редовној процедури, СНСД – ДНС – СП нису имали скупштинску већину. Зато је прекршен закон и зато су кључни документи стигли у Парламент по хитном поступку пред новогодишње празнике.

Смањење плата радницима кроз минули рад и даље је спорна тачка у буџету за наредну годину. Владајући покушавају да извуку ствари и надомјесте плате Полицији кроз боље униформе.

Кроз амандмане клуба СНСД-а, више новца би требало да добију и два универзитета, Психијатријска болница на Сокоцу и поједина удружења. Ипак, о пољопривредницима ни ријечи.

Све су прилике да новца нема ни за пензионере, само им то још нико није званично рекао.

За поједине институције има и више него довољно. У 2017. години предсједник Републике Српске добија милион марака више.

Осим тога и Влада Републике Српске ће умјесто 9 милиона и 347 хиљада у 2016. години, у наредној години добити из буџета чак три милиона више. Невјероватно је и да се издвајање за Посебно одјељење за сузбијање најтежих облика криминала и корупције вртоглаво пење са 650 хиљада марака на 2,5 милиона марака.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

киза

23.12.2016 15:56

Браво мајстори. И када га завлаците а ми каземо да боли ви га и даље завлаците. Опозицију у власт у рудник па нека зараде своју плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

човјек

23.12.2016 17:00

Ко казе да нема новца Па ево пензионери купују Баји еликоптер

ОДГОВОРИТЕ