Skupština: Što je zakon prekršen, nikom ništa

Na dnevnom redu posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske i dalje je prijedlog budžeta za narednu godinu. Oštra rasprava među poslanicima počela je zbog slanja ključnih dokumenata u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku. Iz kluba SNSD-a su priznali da nije moglo prije, jer nisu imali skupštinsku većinu, a što je zakon prekršen, niko neće odgovarati.

Republika Srpska 23.12.2016 | 16:40
Skupština: Što je zakon prekršen, nikom ništa
U vrijeme kada su budžet i ekonomske reforme trebalo da budu na poslaničkim stolovima u formi nacrta, pa onda prijedloga, i sve to po redovnoj proceduri, SNSD – DNS – SP nisu imali skupštinsku većinu. Zato je prekršen zakon i zato su ključni dokumenti stigli u Parlament po hitnom postupku pred novogodišnje praznike.

Smanjenje plata radnicima kroz minuli rad i dalje je sporna tačka u budžetu za narednu godinu. Vladajući pokušavaju da izvuku stvari i nadomjeste plate Policiji kroz bolje uniforme.

Kroz amandmane kluba SNSD-a, više novca bi trebalo da dobiju i dva univerziteta, Psihijatrijska bolnica na Sokocu i pojedina udruženja. Ipak, o poljoprivrednicima ni riječi.

Sve su prilike da novca nema ni za penzionere, samo im to još niko nije zvanično rekao.

Za pojedine institucije ima i više nego dovoljno. U 2017. godini predsjednik Republike Srpske dobija milion maraka više.

Osim toga i Vlada Republike Srpske će umjesto 9 miliona i 347 hiljada u 2016. godini, u narednoj godini dobiti iz budžeta čak tri miliona više. Nevjerovatno je i da se izdvajanje za Posebno odjeljenje za suzbijanje najtežih oblika kriminala i korupcije vrtoglavo penje sa 650 hiljada maraka na 2,5 miliona maraka.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kiza

23.12.2016 15:56

Bravo majstori. I kada ga zavlacite a mi kazemo da boli vi ga i dalje zavlacite. Opoziciju u vlast u rudnik pa neka zarade svoju platu.

ODGOVORITE
Name

čovjek

23.12.2016 17:00

Ko kaze da nema novca Pa evo penzioneri kupuju Baji elikopter

ODGOVORITE