У авиону остали отмичари и дио посаде

Малтешки премијер Џозеф Мускат објавио је на Твитеру да су у авиону либијске компаније "Африкија ервејз", који су отмичари данас преусмерили ка Малти, где је и слетео, након ослобађања талаца вероватно остала само двојица отмичара и део посаде летелице.

Свијет 23.12.2016 | 15:18
У авиону остали отмичари и дио посаде
Мускат је претходно објавио на тој друштвеној мрежи да је пуштено 109 путника и део посаде. Он је раније на Твитеру навео да је међу путницима отетог авиона и беба.

"Установљено је да је на лету "Африкије" 111 путника у летелици. 82 мушких, 28 женских особа и једна беба", написао је Мускат.

Како Ројтерс преноси писање листа "Тајмс оф Малта", у авиону "Ербас А320" са 118 људи, укључујући чланове посаде, налазе се двојица отмичара који су претили да ће разнети летелицу.

Малтешки премијер Мускат је такође на Твитеру написао да је информисан о "потенцијалној отмици" и да су "безбедносне и спасилачке операције спремне".

"Тајмс оф Малта" пише да је отмичар, који тврди да има ручну бомбу, присталица убијеног либијског вође Муамера ел Гадафија и да је казао да је спреман а пусти све путнике из авиона уколико буду испуњени његови захтеви, али није познато шта је тачно тражио.

Овај лист наводи да су малтешке власти обавестиле путнике на аеродрому да су сви летови отказани или преусмерени ка италијанском граду Катанији.

Ово је прва отмица авиона на Малти од 1985. када је "боинг 737" египатске авиокомпаније "Иџиптер" такође присилно преусмерен на ово острво.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар