U avionu ostali otmičari i dio posade

Malteški premijer Džozef Muskat objavio je na Tviteru da su u avionu libijske kompanije "Afrikija ervejz", koji su otmičari danas preusmerili ka Malti, gde je i sleteo, nakon oslobađanja talaca verovatno ostala samo dvojica otmičara i deo posade letelice.

Svijet 23.12.2016 | 15:18
U avionu ostali otmičari i dio posade
Muskat je prethodno objavio na toj društvenoj mreži da je pušteno 109 putnika i deo posade. On je ranije na Tviteru naveo da je među putnicima otetog aviona i beba.

"Ustanovljeno je da je na letu "Afrikije" 111 putnika u letelici. 82 muških, 28 ženskih osoba i jedna beba", napisao je Muskat.

Kako Rojters prenosi pisanje lista "Tajms of Malta", u avionu "Erbas A320" sa 118 ljudi, uključujući članove posade, nalaze se dvojica otmičara koji su pretili da će razneti letelicu.

Malteški premijer Muskat je takođe na Tviteru napisao da je informisan o "potencijalnoj otmici" i da su "bezbednosne i spasilačke operacije spremne".

"Tajms of Malta" piše da je otmičar, koji tvrdi da ima ručnu bombu, pristalica ubijenog libijskog vođe Muamera el Gadafija i da je kazao da je spreman a pusti sve putnike iz aviona ukoliko budu ispunjeni njegovi zahtevi, ali nije poznato šta je tačno tražio.

Ovaj list navodi da su malteške vlasti obavestile putnike na aerodromu da su svi letovi otkazani ili preusmereni ka italijanskom gradu Kataniji.

Ovo je prva otmica aviona na Malti od 1985. kada je "boing 737" egipatske aviokompanije "Idžipter" takođe prisilno preusmeren na ovo ostrvo.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar