Квитова: Помјерам прсте, то ми је највећи поклон!

Чешка тенисерка Петра Квитова рекла је да је пресрећна што ће моћи да настави каријеру после напада који је претрпела пре неколико дана.

Тенис 24.12.2016 | 19:45
Квитова: Помјерам прсте, то ми је највећи поклон!
Квитова је зарадила повреде тетива и нерава на левој руци у нападу који се догодио у њеном стану у граду Просјејову, када је неименовани нападач насрнуо ножем.

Она је већ била на паузи због повреде, али ће паузирати још шест месеци, након операције којој је подвргнута у уторак – захват је трајао 3 сата и 45 минута због великих посекотина на прстима леве руке.

„Могла сам да померам прсте током јучерашње визите. То је најбољи новогодишњи поклон који сам могла да замислим“, изјавила је Квитова, која ће током дана напустити болницу.

Чехиња ће сигурно пропустити Аустралијан опен, турнеју по Америци и сезону на шљаци, па се очекује да ће се на терен вратити у другом делу сезоне.

Према информацијама, нападач је украо 5.000 круна, односно око 160 евра.

Тренутно 11. тенисерка света, која најбољи пласман остварила пре пет година када је била друга на WТА листи, има 26 година и ово јој је била десета професионална сезона током којих је освојила 19 титула.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар