Kvitova: Pomjeram prste, to mi je najveći poklon!

Češka teniserka Petra Kvitova rekla je da je presrećna što će moći da nastavi karijeru posle napada koji je pretrpela pre nekoliko dana.

Tenis 24.12.2016 | 19:45
Kvitova: Pomjeram prste, to mi je najveći poklon!
Kvitova je zaradila povrede tetiva i nerava na levoj ruci u napadu koji se dogodio u njenom stanu u gradu Prosjejovu, kada je neimenovani napadač nasrnuo nožem.

Ona je već bila na pauzi zbog povrede, ali će pauzirati još šest meseci, nakon operacije kojoj je podvrgnuta u utorak – zahvat je trajao 3 sata i 45 minuta zbog velikih posekotina na prstima leve ruke.

„Mogla sam da pomeram prste tokom jučerašnje vizite. To je najbolji novogodišnji poklon koji sam mogla da zamislim“, izjavila je Kvitova, koja će tokom dana napustiti bolnicu.

Čehinja će sigurno propustiti Australijan open, turneju po Americi i sezonu na šljaci, pa se očekuje da će se na teren vratiti u drugom delu sezone.

Prema informacijama, napadač je ukrao 5.000 kruna, odnosno oko 160 evra.

Trenutno 11. teniserka sveta, koja najbolji plasman ostvarila pre pet godina kada je bila druga na WTA listi, ima 26 godina i ovo joj je bila deseta profesionalna sezona tokom kojih je osvojila 19 titula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar