Не знам што из САД кажу да су најјачи

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да нема изненађења у изјавама Доналда Трампа око нуклеарног наоружања, већ да га чуде ријечи одлазеће администрације.

Свијет 23.12.2016 | 12:48
Не знам што из САД кажу да су најјачи
Како је рекао, најаве новоизабраног предсједникка САД да ће ојачати нуклеарни арсенал су наставак онога што је говорио у кампањи.

"Ипак, изненађује ме оно што стиже од Обамине администрације. Не знам зашто би они сада инсистирали на томе да су најјача војна сила на свијету. Све што ми кажемо је да смо јачи од било ког агресора", рекао је Путин.

Изјаве из Америке су стигле након Путиновог разговора са представницима руског министарства одбране, на коме је рекао да ће Русија ојачати нуклеарни арсенал и да је "увјерен да је Русија сада јача од било ког потенцијалног агресора".

"Ако пажљиво послушате шта сам рекао, рекао сам да је Русија јача од било ког потенцијалног агресора. И то је истина. Шта је агресор? Земља која може да нас нападне. Нисам ту ријеч употребио случајно. А они су почели да доказују да имају најјачу војску на свијету. То нико не спори", рекао је Путин на традиционалној великој конференцији за новинаре.

Како је рекао, "није никаква тајна" да је руска војска унапредила нуклеарни арсенал и на земљи и на води, као и авијацију.

"Поступано строго у складу са нашим међународним обавезама. Ништа ново се не дешава", рекао је Путин.

Руски предсједникк Владимир Путин је на почетку традиционалне годишње конференције за штампу, за коју је акредитовано више од 1.400 новинара, говорио о економији, да би прешао на политику и међународне односе после питања "Волстрид џорнала" о томе да ли ће бити расписани ванредни избори 2017. године.

"У којој земљи?", узвратио је питањем Путин, а затим рекао да таква могућност увек постоји, али да они нису неопходни.

"Само смо ми вјеровали у Трампа, други морају да науче да губе"

Упитан о промјени на глобалној политичкој сцени и "гласању народа против актуелних елита", као у случајевима Брегзита и Доналда Трампа, Путин је рекао да постоји "јаз између онога што је добро и што је лоше када је ријеч о обичном народу и елити".

"Сви ти покушаји да се окриви спољни фактор за неуспјехе актуелне администрације и вођства Демократске партије у САД... Да ли сам ја за то крив? Код њих постоје системски проблеми. Чињеница да много гласача републиканца у Америци подржавају руског предсједникка није моја заслуга. То ми говори дијелимо исте погледе на глобалне изазове, како би требало да изгледа свјетски поредак, али и традиционалне вриједности. То је добар основ за развој односа", рекао је Путин.

Како је рекао, "Реган се вјероватно не би превртао у гробу", већ би био срећан због побједе на изборима.

"Рузвелт је ујединио земљу, а Обамина администрација ју је подјелила. Сада морају да науче да достојанствено губе. Ми желимо да са новом администрацијом градимо боље односе", рекао је Путин и навео да би ти односи требало да буду "пословни".

Путин је уз аплауз присутних рекао и да до самог краја изборног процеса у САД нико није вјеровао у победу Доналда Трампа осим Русије.

"Само ми смо знали да ће он побједити", рекао је Путин, који се није освртао

(Агенције)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

сваста

23.12.2016 12:22

Па и ти казес да су најјаци и зашто то они сами неби рекли да су најјаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

23.12.2016 12:33

У праву је, он не пркоси никоме, нити пласи некога, сто би говорио колико је Руска војска јака. Паметном јасно.

Name

јашта

23.12.2016 13:05

Па нек нападну Русију, ако смију

Name

ре

23.12.2016 13:06

Сви су јаки који имају ону печурку.

Name

Горан

23.12.2016 12:52

Па ваљда зато сто то и јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жива истина

23.12.2016 13:03

У побједу Трампа су једино вјеровали Руси и Срби!Апсолутно вјерујем да су Руси најаци на свијету,али на својој територији,знаци ако би их неко напао нпр.око Украјине.У слуцају сукоба око Сирије,вец нисам толико сигуран да би били најаци.Далеко су од матицне територије,логистицки путеви дуги и лако се могу угрозит..... У слуцају сукоба на Балкану,имају они овдје своје савезнике,тако да су и ту најаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

23.12.2016 13:12

Русија је 11 или 12 сила у економији,по томе се мјери снага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Токмак

23.12.2016 14:11

Сјеверна Кореја је задња сто се тице економије али имају нуклеарни арсенал и несмије им нико ниста.

Name

ре зумба

23.12.2016 14:31

Па нису у економији сила,али висе зараде од извоза зита,него од извоза орузја.А зито је вазно,када је криза.

Name

Ре.зубо

23.12.2016 14:51

Ђеси ти нама комшо,у Сирији су те добро потковали ал овде ће да те узјашу таквог паметног .Јарани ти запалише живе људе,муслимане,нема те да их правдаш??!

Name

Боxон

24.12.2016 10:04

Не пиши глупости већ узми књиге и читај. Каква црна економија, какве глупости. Да није Америка економски јака (тренутно)? Долар никад јачи, не могу ништа извести због тога (осим оружја). Америка је једина земља свијету која штампа новац кад јој нестане. Кад би Кина и С.Арабија тразила да наплате од Америке све акције, папире, дионице... Америка би банкротирала за дан.

Name

Керови

23.12.2016 15:08

И сад керови разносе кости разних агресора на Русију, керови се играју с коскама.

ОДГОВОРИТЕ